Denk als Steve Jobs

Stel je wilt innoveren maar je zit vast in structuren, dogma’s, moeten-regels van anderen, een norm besef dat progressie tegenhoudt. Hoe breek je daaruit? Soms is er rebellie nodig, een tegendraadse beweging om los te komen van vastgeroeste patronen.

 

De maatschappij gaat ultrasnel. De ene na de andere innovatie volgt elkaar op. Terwijl banken en landen omvallen, ontstaat er een nieuw bewustzijn. Ik ben benieuwd of het zich doorzet. Ik geloof dat innovatie soms een krachtige doorbraak nodig heeft. In dit artikel leer je de 10 stappen die volgens mij leiden naar succes met een lange houdbaarheid.

Dat begint vaak bij de leiders. Zij dienen een krachtige filosofie uit te stralen die niet enkel gericht is op resultaten halen en schakelen vanuit het individu. Maar nu is er een verlangen naar meeparticiperen, mee creëren, denken vanuit de wensen in de maatschappij, behoefte aan authentieke en echte organisaties die de klant een echte belevenis durven geven, organisaties die wederkerig nadenken over belangen, organisaties die hun werknemers duurzaam gezond willen houden.

Inspiratie Quote Wout PlevierDe termen vliegen me in deze tijd om de oren: duurzaamheid, innovatie, participatiemaatschappij, verbindend leiderschap. Maar als er in gedrag geen concrete invulling aan wordt gegeven, blijven het maar “loze” termen. Er bestaat al een bullshit bingo van meest gebruikte en tegelijkertijd loze woorden. Ook is er een soortgelijk woordenboek met meest gekozen termen die niets meer betekenen. Mijn tip: praat Jip en Janneke, luister meer en geef met klanten dan invulling aan een boodschap die hout snijdt, inspireert en aanzet tot daadwerkelijke actie! Kortom, denk als Steve Jobs

 

Dank als Steve Jobs

Daarom daad bij het woord: hier een inspirerende video van Steve Jobs. In mijn ogen een pionier op het gebied van innoveren met een duidelijke boodschap als het gaat over nieuwe stappen zetten. Daarna krijg je een 10 stappen plan om als organisatie/ team echt eens effect te bereiken. Veel plezier en de eerste 10 die mijn artikel retweten of liken, krijgen een 15 minuten coaching per hangout op een thema naar keuze. Bel me dan via W 073 52 2 5656, stel je vraag en ik coach je met mijn beste inzichten naar een mooi startpunt! Veel plezier.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PQtZIcodQAk&list=PLED8A19B414F44DBF&index=4[/youtube]

 

Een stappenplan om anderen en uw organisatie echt vooruit te helpen!

  1. Ontwikkel een bedrijfsfilosofie die anderen inspireert en die realistisch ook daardoor tot een betere performance leidt.
  2. Laat medewerkers en klanten meeparticiperen in die visie en de operationele uitvoering.
  3. Voer een nulmeting uit in de organisatie op dit toekomstbeeld en ontwikkel medewerkers op hun talenten en kwaliteiten die bijdragen aan deze visie.
  4. Start individuele coaching op en stuur op doorzettingsvermogen en inzet. Evalueer regelmatig de stappen die gezet worden en de effecten die men daarmee bereikt.
  5. Als iedereen in ontwikkeling is, maak dan met het team gedragsgerichte afspraken over hetgeen men als team wil neerzetten en bereiken en volgens welke gedragsnormen men opereert.
  6. Houd regelmatig intervisie, teamcoaching en speed dates om na te denken over CANI. Wat gaat goed en wat kan continue nog verbeterd worden. CANI = continuous and never ending improvement.
  7. Controleer dan op afspraken op individueel, team- en organisatieniveau. Komen we na wat we met elkaar hebben afgesproken.
  8. VisiotekenenFinetune de werkmethoden en leer om tijdefficienter te werken, door te focussen op de belangrijk urgente zaken en de niet urgente belangrijke zaken.
  9. Communiceer actief de visie, strategie en waarden naar je klanten. laat zien dat je de visie omzet in een goede performance en resultaten. Het verschil met het verleden is dat u nu de resultaten niet als uitgangspunt neemt, maar een goede filosofie, strategie en bezield samenwerken.
  10. Netwerk actief en laat uw acties zien door de effecten op uw klanten en personeel. Laat hen het verhaal vertellen door persoonlijke ervaring en connect op die manier met meer nieuwe mensen en organisatie. Innoveer dan in een nog beter, slimmer product, een nog betere samenwerking, een nog meer duurzaam gebruik van tools en techniek, een vernieuwende manier van kennis met elkaar delen die verdiept. En geniet van de reis die u ondertussen maakt.

 

Veel succes en doorloop daarna de cirkel nog een keer, en nog een keer, en nog een keer…Resultaat halen door gedrag in daden, niet enkel in woorden! En mocht u een bezielende boodschap hebben?Gebruik die dan om mensen en uzelf in actie te zetten en te houden, vanuit een wederkerig perspectief dat echt betekenis geeft aan uw verhaal en uw beslissing! Ik help u er graag bij! Zoekt u een inspirerende spreker? Ik vorm graag uw thema om in een bezielende boodschap die u en anderen inspireert!

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen