De 10 grootste tijd- en energieverslinders op je werk en hoe je ervan af komt...

De 10 grootste tijd- en energieverslinders op je werk en hoe je ervan af komt...

De 10 grootste tijdverslinders

Veel mensen werken op de automatische piloot en dat leidt meestal niet tot het beste resultaat. We hebben allerlei middelen om communicatie gemakkelijker te maken zoals e-mail, mobiel, what’s app, messenger, social media kanalen. Maar in realiteit kost het ons. door verkeerd toepassen, juist heel veel tijd en energie. Hoe los je dat nu op?

Hoe verlies je je focus?

Tips om je focus te verbeteren en effectief te werken.

Vaak word je in de maatschappij continue uitgedaagd om ergens naar te kijken. De rode meldingen op je telefoon, je e-mailbox die steeds meldingen geeft dat je weer e-mail hebt ontvangen, de voicemail die flikkert, internet banners die je uitdagen et cetera.

Jij bent degene die uiteindelijk bepaald wat je gaat doen en waar je wel of juist niet op focust. Stop met multitasken en meedoen aan een ratrace die je te weinig oplevert. Verander je innerlijke perspectief hoe je naar de wereld om je heen kijkt en neem zelf weer de controle en grip op je werk en leven terug. De basis zou moeten zijn: wie ben je? Wat is je persoonlijke missie? Wat wil jij bereiken in het leven? Wat is dan werkelijk belangrijk voor jou? Hoe richt je daarop jouw leven in? Wat ga je dan concreet wel, niet, nooit meer doen?

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zul je wellicht zeggen. Dus tijd voor hulp! Met welke valkuilen hebben we eigenlijk te maken? Globaal zijn er 10 valkuilen, die de hedendaagse werkende mens negatief beïnvloeden en die ook juist voor stress, tijdverlies en vermoeidheid zorgen. Ik ben benieuwd of je ze herkent! Vervolgens krijg je 4 tips die je helpen die valkuil voor eens en altijd op te lossen.

De 10 grootste tijdverslinders op je werk en hoe je ervan af komt…

Lees de volgende 10 grootste tijdverslinders eens door en bekijk eens of je ze ook herkent. Wat is jouw grootste frustratie en waar zou jij blij mee zou zijn als je daar een oplossing voor zou krijgen? Bezield werken

Klik dan op de link van jouw grootste frustratie. Je krijgt dan direct 4 tips om gemakkelijk met dat specifieke thema om te gaan.

  1. Mijn balans tussen mijn werk en privé-leven is verstoord
  2. Ik heb veel te veel informatie, waardoor ik geregeld het gevoel heb, dat ik achterloop en moeite heb om bij te blijven
  3. Ik multitask de hele dag en bereik te weinig mijn belangrijke doelen
  4. We vergaderen te lang, te veel en met te weinig resultaat
  5. Ik voel me geregeld vermoeid en futloos
  6. Ik mis bezieling en inspiratie in mijn werk
  7. Ik weet niet wat mijn talent is of ik benut het te weinig
  8. ik werk hard maar heb het gevoel dat dagen aan me voorbij vliegen
  9. Ik voel me geregeld gestrest en heb hier last van
  10. Mijn baas zet me onder druk en dit wekt demotivatie voor werken op.

Succes met herkennen van jouw valkuilen en natuurlijk ook met het in actie zetten van de tips . Op naar een vitale en inspirerende werkomgeving:)

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je nr. 1 talent!

 

Groetjes Wout

Team SLiM!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen