7 tips om je goede voornemens nu eens wel te halen!
06 januari 2015 

7 tips om je goede voornemens nu eens wel te halen!

Het jaar 2014 is inmiddels al weer 6 dagen voorbij. Ik wens je alvast een goed en warm uiteinde en een mooi nieuw begin.

Veel mensen behalen de doelstellingen die men aan het begin van het jaar stelt niet. Sterker nog over twee weken is meer dan zeventig procent de goede voornemens al weer vergeten. ik help mensen bewust te worden van hun eigen kracht en motivatie. Ik ga daarbij uit van de persoon. Wie ben je en waardoor creëer je je eigen vastloper en hoe kun je zelf de manier vinden om hiermee om te gaan? Zo help ik mensen weer de regie te nemen over hun eigen leven en dus ook goede voornemens te laten uitkomen. In dit artikel krijg je zeven korte tips om je te helpen vol te gaan houden.

Wout uitgesneden half hoogAllereerst voordat je goede voornemens gaat stellen, wat is dat eigenlijk? Een goed voornemen is een uiting van een innerlijk conflict, tussen voelen en denken. Je weet dat iets eigenlijk goed voor je is om te doen maar je hebt het desondanks te weinig gedaan (sporten, afvallen, positief zijn, meer tijd met je geliefden).

Daarnaast kan een goed voornemen ook een heimelijk verlangen zijn om iets te bereiken. Daarbij gaat het nooit om het ding of de activiteit maar vooral om wat het je qua gevoel gaat geven: rust, vitaliteit, overzicht, positiviteit, liefde (meedoen aan de marathon, opzetten van je eigen bedrijf, de liefde vinden van je leven).

Wilskracht of intrinsiek gedreven?

Growth vs Fixed MindsetVeel mensen proberen op wilskracht iets te bereiken. Je kunt daar best ver mee komen. Maar dit vergt discipline en dat is iets wat veel mensen niet hebben. Het is dus gemakkelijker om meer op je intrinsieke motivatie te varen. Als je iets echt zo leuk vindt, dan kost het ook minder moeite om vol te houden. Pijn en plezier zijn hierin de drijvende factoren. Vrouwen zijn overigens meer kritisch op zichzelf dan mannen:)

  1. Stel doelen die haalbaar en realistisch zijn. Droom groot en maak het dan tastbaar in kleine stappen.
  2. Stel je doel positief. Stoppen met roken is gedoemd te mislukken. Ik wil gezonder leven door… te doen, maakt meer kans.
  3. Maak een levendige voorstelling van de nieuwe situatie. Wat zie je, wat doe je, in welke kleine stappen, hoe voel je je en houd dit beeld elke dag levendig voor ogen. Hang het desnoods overal in beeld.
  4. Beloon jezelf regelmatig met hele leuke dingen, die je energie geven om vol te houden. Maak een plan hiervoor.
  5. Deel je voornemen met zo veel mogelijk andere mensen die pro actief zijn om je te helpen en je te supports. Laat negatieve mensen en twijfelaars daarin links liggen.
  6. Ga elke dag met een speciaal ontworpen routine aan de slag: ontwerp je eigen leefritme met vaste dingen die je energie en positiviteit geven.
  7. Finetune je resultaten en verbeter regelmatig waar nodig je routine. Dit helpt je om vol te houden.

 

Mijn voornemen voor het nieuwe jaar: afmaken en manifesteren van mijn bezielings- en vitaliteitstrainingen voor managers en hun teams. Verder muzikaal omlijsten van de BrainBoost Experience🙂

Online trainingen van Wout Plevier

www.noortjeartz.nl - shoot Pleviertjes 26 juli 2014 (68)Ps als je direct van start wilt en je goede voornemen leven wilt inblazen op de beste manier? Klik dan op bijgaande button en meld je dan nu aan voor de voorinschrijving op de beste online trainingen: snellzen, topcoach, persoonlijke kracht, talentontwikkeling, vitaliteit, tijdbooster. Je betaalt dan slechts de helft. Super leuke online trainingen en heel erg hoog van kwaliteit!

1 februari 2015 worden ze gelanceerd en ga je van start! We begeleiden je dan vier weken online om het beste uit jou te halen.

Ik wens je een fijn nieuwjaar toe met verwezelijking van je dromen.

Meld je aan voor de training van Wout Plevier

Over de schrijver
Reactie plaatsen