Help, mijn baas is een eikel:)
24 januari 2017 

Help, mijn baas is een eikel:)

Leef jij zoals jij wilt, of zoals je baas het van je verwacht?

Heb jij een baas als eikel:) Dat zou niet zo moeten zijn maar het komt best wel vaak voor.  Als je jong bent droom je, je doorloopt school, zoekt je weg. Soms vraag je ja af waar heb ik deze vakken voor nodig? Dan ga je naar HBO of Universiteit, want jij mag kiezen. Dan doorloop je dat traject en moet je toch mee in een structuur van de universiteit. Weer met vakken, dat je je afvraagt, “waar heb ik dit precies voor nodig”. Okay, dan mag je zelf een baan kiezen. Maar bij een baan komt een structuur, doelen, een manager die je ook weer in een bepaalde richting duwen.

Hoe krijg je door een aanpassing van je denkwijze, SLiM! grip op jouw leven en wellicht ook meer op jouw “bossy boss”. Lees snel verder >>

Ken je het “Niagrafalls effect”? Je gaat zwemmen en voor je het weet kun je niet meer terug. Opeens besef je dat je op een punt bent gekomen, waar je niet wilt zijn. Het voelt niet fijn en je hebt hier niet voor gekozen. Terug lukt niet meer en je kunt alleen uitstappen voor je echt naar beneden stort.

baas motiveert nietVorig jaar is er een onderzoek geweest naar leiders en wat bleek: “In Nederland demotiveert 68,2 % van onze leiders zijn medewerkers, 15% is neutraal in zijn aansturing, 10% coachend in zijn leiderschap en 7% inspireert zijn medewerkers”. De kans bestaat dan dat je denkt:”help mijn baasi is een eikel:) Op je baas hebben we nu geen directe invloed, wel kunnen we jouw perceptie over jouw werk- en leefsituatie een stukje sturen. In hoeverre heb je eigenlijk als mens beslissingskracht?

Live, love en matter voor de volle 100%

Vermoeidheid

Ik las vanmorgen een stuk over ontwikkeling van mensen die veelal beschrijft wat de meeste mensen meemaken in hun leven en hoe ze zich vormen. De schrijver noemt het “Niagrafalls Effect”. De meeste mensen plonzen in de rivier, zonder idee hoe ze daarin terecht kwamen. Vaak missen ze ook een duidelijk doel, waar ze op af koersen. Ze marchanderen met hun waarden en zijn dus ook vaak niet opgewassen tegen een bazige baas. Dat kan ècht anders.

Dit artikel leert u hoe u meer Persoonlijke kracht ontwikkelt en geeft u antwoord op de drie meest elementaire vragen van elke mens …

De drie vragen die elke mens zichzelf regelmatig stel zijn namelijk:

  1. Geef ik en krijg ik voldoende liefde in mijn leven?
  2. Wie ben ik?
  3. Wat is mijn toegevoegde waarde en komt deze tot uiting. 

 

Do You Love, Live and Matter?

 

Interessante Vragen

Hoe kan het dat de ene mens super succesvol wordt, terwijl de ander veelal op andere plekken uitkomt dan hij vooraf voor zichzelf in gedachte had?

Arjen LemstraEn… Waarom volgen zo weinig mensen echt 100% hun droom? (mijn vriend Arjen Lemstra heeft GENIET! als levenscredo op zijn auto staan:) )

Waarom weten zo weinig mensen wat hun nr.1 talent is?

Wat kun je doen om weer plezier te krijgen in je werk?

Hoe ontwikkel je persoonlijke (daad)kracht?

Waarom is eigenlijk 68,2% van onze leiders demotiverend voor hun medewerkers en wat kun jij hieraan doen?

Hoe behoud je focus en vind je de juiste routine om je leven gelukkig, plezierig en ook consistent in te richten, waardoor je de juiste dingen doet op de meest effectieve manier?

Dat zijn nog eens interessante vragen, dus laat ik het maar praktisch en kort houden.

Als je meer verdieping wilt, dan kun je 26 maart 2019 mee doen aan onze SLiM! show in Nad Lab Eindhoven, met Pauline van Aken (Hart van nederland), Robin van Beek (The Voice), Wout en 178 geïnspireerde mensen. Je ontdekt hoe je plezier op je werk kunt vergroten, wat jouw nr. 1 talent is en hoe je je leven zo kunt inrichten zodat jij meer welzijn, geluk en ook toegevoegde waarde kunt bereiken. Dit geeft je houvast en ook meteen veel goede inzichten. Bekijk hier het event en reserveer hier jouw ticket >>

Wil je nu snel inzicht? Lees dan snel verder!

De diepe vs de praktische route
Training Persoonlijke EffectiviteitDe diepgaande route is dat je leert waar jouw missie ligt en wat jouw drijfveren zijn en dat je besluit om je er 100% op te gaan focussen (dit is geen keuze maar een commitment). Door je daaraan te committeren, elimineer je alle beren op de weg en neem je ook massief actie. Dit is een logische en ook heel goede route

Maar aangezien de meeste mensen bij punt 1 al afhaken, is dit voor veel mensen te moeilijk en niet haalbaar. In de succes driehoek van passie – talent – discipline: weet maar 12% wat zijn bezieling is, durft maar 33% voor zijn nr. 1 talent uit te komen en mensen hierop te wijzen. We blijven ten slotte Nederlanders en zijn niet zoals de Amerikanen. Bij hen is het doodnormaal om succes en talent zichtbaar te vieren. En tja, maar heel weinig mensen hebben discipline. Lees discipline als: consistent die dingen doen, teneinde uw hogere doel uiteindelijk te bereiken.

De wet van dynamische balans
stressOm succes te boeken dien je de volgende elementen mooi in balans te hebben. Ik noem dat ook wel de wet van de dynamische balans. We hebben allemaal uitdagingen en zaken die soms haaks op elkaar staan. Je wilt variatie en ook veiligheid, Je wilt alleen zijn en ook samen met anderen, Je wilt zelf groeien maar ook een bijdrage leveren aan de maatschappij et cetera. De kunst is de juiste balans te vinden in deze 6 basisbehoeften voor geluk: veiligheid, variatie, uniek zijn, samen zijn, zelf ontwikkelen en een bijdrage leveren aan het grote geheel. Dit zou eigenlijk de nr. 1 focus dienen te zijn van elke leider, tezamen met goede resultaten boeken. Het ene kan ook niet zonder het andere.

Wat hebt u daar dan voor nodig?
In het midden, in volgorde van belangrijkheid: energie, bezieling, positieve sociale contacten, balans in de 6 basisbehoeften, positieve instelling, rust en herstel, beweging, voeding en ademhaling op orde. Je vindt de basisbehoeften in het midden van onze geluksboom voor werken. Daaromheen zitten de elementen die je interne vlam aanwakkeren: jouw waarom, inzet van je talenten, bezieling/ passie en de juiste routine en discipline.

De geluks- en vitaliteitsboom uit SLiM!

 

 

Volg het praktisch stappenplan om direct te DOEN!

  1. Verhoog je standaard wat jij wilt bereiken voor jezelf in jouw leven en ga af van middelmatigheid. Ik zeg hierbij ook “de pot op met middelmatigheid”. Ga vanuit ontspanning en drive op een pro actieve manier voor een 9!
  2. Gooi je beperkende overtuigingen overboord en begin gewoon. DOEN is het credo. Dan evalueren wat goed gaat en wat beter kan. Blijf uzelf, het proces, de strategie continue finetunen om een beter resultaat en performance te krijgen teneinde om je hogere doel te bereiken. Deze focus is essentieel, anders verlies je je drive.
  3. Hanteer daarbij de juiste strategie en juiste stappenplan. Finetune deze along the way. Alles is namelijk strategie. Strategie wil niets anders zeggen dan een stappenplan dat systematisch leidt tot een bepaald resultaat. Krijg je slechte resultaten? Verander je approach. Kijk desnoods even naar mensen die het resultaat al boeken en modeleer hun aanpak. De elementaire vraag is hierbij: om je geliefd, financieel onafhankelijk, vrij, als een leider, krachtig et cetera te voelen, wat moet je er dan in stoppen? Dit klinkt als neuro linguïstisch programmeren maar het is meer conditioneren van jezelf, om te voelen welke emotie jij nodig hebt en welk concreet gedrag jij dan dient te vertonen om die emotie te doorleven. Emotie bepaalt namelijk voor 95% je denken en handelen.
  4. Start met leren en ontwikkel meesterschap over uw 5 gebieden: vitaliteit, je omgang met eigen emoties en emoties van anderen (wordt emotioneel volwassen), je volwassenheid in relaties (relatie en zakelijke relaties), financieel inzicht en tijd indeling.

Doe je dit, dan wordt omgaan met een lastige baas toch stukken gemakkelijker.

Ps wil je dit leren, vraag dan vrijblijvend met ons een 15 minuten gesprek aan>>

We adviseren je dan wat je precies kunt doen om de juiste focus, mind-set en routine te krijgen.

Pps Wil je lekker lezend aan de gang, download dan Bezieling uit ons nieuwe boek SLiM! en krijg eens in de week een korte tip die jou weer verder helpt.

Veel plezier en succes.

Wout

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen