ZZP Talks

Gisteren sprak ik voor ruim 100 deelnemers op de ZZP Talks Utrecht. De locatie was schitterend: de 11e verdieping van het stadskantoor naast het Centraal Station. Standjes waren mooi opgebouwd met 3D printers, lease voor ZZP-ers, Money Monkey en de meet & greet corners voor de drie sprekers. Een goede singer-songwriter verzorgde de muzikale omlijsting en … de pizza verzorgde de interne mens Wout Plevier:)

Lees hier de lessen die we mee hebben gegeven aan de ondernemers en bekijk ook de trailer van deze ZZP Talks! Inspirerend verhaal.

Het leuke van ZZP talks is dat het een soort Ted Talk is, die opgenomen wordt voor publiek en dan speciaal gericht op ZZP-ers. Gisteren stonden drie thema’s op het programma: Peter van Bergen (voormalig MKB Brandstof), Elma Bassa (de Netwerk App en de NOMONRO) en Wout Plevier (specialist Versneld leren en Persoonlijke Effectiviteit).

Peter van Bergen – Social Entrepeneur

Peter van Bergen - Social EntrepeneurPeter richtte zich vooral op de verloop van zijn verschillende bedrijven en welke ups & downs hij daarbij meemaakte. Hij pleitte voor een duidelijk doel, focus, een stappenplan, bewaken van je financiële situatie en volgen van plezier. Op het moment dat hij over zijn dieptepunten praatte voelde je duidelijk de emotie en hoorde je ook zijn leringen.

Elma Bassa – Uitvindster o.a. Netwerkapp en NOMONRO

Elma_Bassa_web

Elma Bassa had enorm veel te vertellen. Als een orkaan knalde ze in 16 minuten 100 lessen de ruimte in en de energie was nog lang niet op:) Zij pleitte voornamelijk voor leren door trial en error. Als een wervelwind ging ze door haar ervaringen met de netwerken en de NOMONRO. Allebei leuke ideeën en ze pleitte er ook duidelijk voor je hart te volgen ook al lijkt het soms niet logisch. Door trial & error kom je op plaatsen en ontmoet je mensen die je anders wellicht nooit ontmoet zou hebben. Zij was voorstander van juist minder structuur en meer doen.

Persoonlijke Effectiviteitstraining van Wout PlevierIk had een presentatie voorbereid maar ontdekte in het moment een aantal overlappen en besloot tijdens de presentatie mijn gehele voorbereiding over boord te gooien en in te haken op de twee verhalen en hoe dit qua theorie en emotie werkt in het brein. Dat betekende dus aangeven dat bovenstaande strategien beiden mogelijk zijn en tot succes kunnen leiden. Ik heb daar de volgende aanvullingen opgedaan.

Mijn visie bij ZZP talks is dan ook geweest:

 1. monitor goed wat de omgeving nodig heeft
 2. doe niet als iedereen maar wordt uniek binnen jouw vakgebied
 3. kijk hoe jij daarop toegevoegde waarde kan bieden
 4. definieer je nr. 1 talent en vertel het aan de wereld (slechts 7 van de 100 deelnemers aan de ZZP Talk wist exact wat dit bij hen was en kwam er ook voor uit)
 5. ga vooral voor passie, plezier en goede samenwerking (slechts 5 van de 100 mensen waren 100% bezield aan het werk)
 6. maak een plan en voer dit consistent door
 7. als de approach niet werkt, verander de benadering en strategie
 8. fixeer nooit maar ontwikkel een flexibele groei mindset
 9. leg je ambitie altijd hoger dan je zelf eigenlijk zou doen (be outstanding)
 10. wees bewust dat talent niet ontwikkelbaar is en dat de grootste mate van succes bepaald wordt door passie en discipline en dat is beiden trainbaar
 11. besteed 10% van je tijd aan je financien en prognose voor de toekomst en pak negatieve financiële consequenties direct aan
 12. monitor je eigen emoties en leer de boodschap achter deze actiesignalen herkennen
 13. laat emoties niet liggen door te gaan duwen of trekken maar neem pro actief actie welke past bij de emotie
 14. zorg dat je door volgen van je passie, talent en discipline en goed emotiemanagement elke dag weer plezier creëert in je werk
 15. wek deze emoties ook expliciet op door weer meer te gaan spelen
 16. geef 100% gas op je dromen en beslis en committeer je aan je belangrijke doelen
 17. keuzes ontkrachten elke ondernemer en geeft vaak disfocus en egodispletie (je wilskracht neemt bij tegenslagen steeds meer af)
 18. ga altijd voor je hoogste doel en bij elke beslissing vraag jezelf af: hoe draagt dit bij aan mijn hogere doel
 19. en have fun… life is too short to be damn serious!

Wil je leren hoe jij hier meesterschap over kunt krijgen?

Wil je jezelf ook verdiepen en leren hoe je bovenstaande items onder de knie kunt krijgen, neem dan deel aan mijn Masterclass Persoonlijke Effectiviteit op 19 november as. Locatie Zonheuvel, Doorn. Dan zorg ik ervoor dat je binnen 4 weken een grote stap vooruit zet richting jouw belangrijke droom en doelen!

Meer informatie en aanmelden kan hier>>

Bekijk hier de trailer van de ZZP Talks Utrecht van 17 september 2015

Dank aan ZZP Talks voor de mooie avond en de kans die ze mij hebben gegeven om mijn verhaal te delen en de teller op 56,970 geïnspireerde professionals te zetten:).

Bekijk ook de sfeerimpressie van ZZP Talks editie 17 september met Wout, Elma en Peter! Super inspirerend!

Over de schrijver
Reactie plaatsen