Voorbereiding op je vakantie

Page content

article content

Voorbereiding op je vakantie

De beste voorbereiding op vakantie

De vakantie helpt veel mensen in de meer mijmerende breinmodus. Dit is de modus die je creatief en ontspannen tot de beste ideeën laat komen. We leven in de huidige tijd en maatschappij te weinig in deze breinmodus.  Om optimaal te kunnen presteren dient er een goede balans te zijn tussen gefocust werken en mijmerend ontspannen. Een goede voorbereiding helpt je hierbij.

De denk en presteermodus

Voorbereiding vakantieVeel mensen zitten continue in de denk- en presteermodus. Een paar avonden, weekjes en weekeinden vrij, bieden daarvoor te weinig oplaadtijd. Met vakantie resulteert dit dus vaak in de laatste dingen nog snel af moeten maken, nog even flink een aantal uren doorhalen, op het laatste moment alles in pakken en dan eigenlijk al uitgeput op vakantie gaan, omdat we op vakantie wel kunnen uitrusten, Het is niet voor niks, dat het aantal hartaanvallen dat in het begin van een vakantie voorkomt hoger ligt, dan na de vakantie. Dit kan dus echt anders!

De vier van Plevier

Leer in dit artikel 2 dingen. De vier tips van Plevier leren je hoe je de week of weken voor je vakantie jezelf goed kunt voorbereiden op de komende vakantie. En in het gedeelte erna leer je hoe mindfulness je hierbij ook nog een stukje kan helpen om te ontspannen.

  1. Het begint natuurlijk met vooraf alvast goed uitrusten, zodat je niet uitgeput op vakantie gaat.
  2. Vervolgens is het slim om alvast zaken klaar te leggen die je mee dient te nemen. Dan hoef je er valk van tevoren niet meer over na te denken.
  3. Ook mag je alvast hetzelfde vakantieritme soms aanschakelen. Soms kun je in je werkdag alvast in een rustigere modus schakelen.
  4. Ook is het slim om vooraf zoveel mogelijk problemen op te schonen en af te handelen. Dat komt de vakantie allemaal ten goede.

Het zijn geen moeilijke tips maar mensen denken altijd dat ze harder dienen te gaan werken. ik zeg: werk slim! Wil je dit overigens leren. Overweeg dan eens om deel te nemen aan onze inspirerende training Persoonlijke Effectiviteit: voor professionals en teams. Je leert hier hoe je ontspannen kunt komen tot de beste resultaten. Bekijk nog even de inspirerende webinar, dan krijg je nog mooie aanvullende tips.

 

 

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je talenten,

 

Wout Plevier

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Voorbereiding op je vakantie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wouter
Wout Plevier is één van Nederlands bekendste trainers op gebied van Snellezen, Persoonlijke Effectiviteit en Persoonlijke Ontwikkeling. Sinds 2000 leerde hij ruim 64.500 managers, teams en professionals in Nederland en België, hoe ze sneller informatie kunnen verwerken, efficiënter kunnen (samen)werken, en hun persoonlijke effectiviteit zichtbaar kunnen verhogen. "Het is mijn missie om zo veel mogelijk mensen in hun kracht te zetten. Voor 2020 wil ik 100.000 mensen getraind en gecoacht hebben om weer bezield en met zingeving te leven en werken". Dit doet hij via inspirerende boeken, zijn training SLiM!, (online) trainingen en door zijn interactieve spreekshows BrainBoost Experience en SLiM!