Persoonlijke grip op jouw leven terug nemen

Persoonlijke grip op jouw leven terug nemen

Persoonlijke grip op jouw leven terug nemen, hoe doe je dat? Als je niet gelukkig bent dan wil dat zeggen dat je persoonlijke grip verloren bent. Je hebt dan of ergens een negatief gevoel over of je bereikt niet het resultaat dat je wilt. Hoe komt dat eigenlijk? “De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de emoties die je consistent ervaart” Anders gezegd: je persoonlijke grip is weg doordat je je emoties niet begrijpt en ook niet opvolgt met gerichte acties.

Wat bedoel ik daarmee? Je moet om gelukkig te kunnen leven, je emoties begrijpen en er op de juiste manier op kunnen reageren. Dan krijg je weer persoonlijke grip op je leven. 

Kijk, erSLiM! Training is echt van alles aan de hand in deze tijd: banken vallen om en zijn niet transparant, politici beloven veel dingen die ze later niet kunnen waarmaken, de agressie van IS en consorten neemt toe, de maatschappij polariseert een beetje.

We kunnen ons hierdoor negatief laten beïnvloeden, of we staan stil bij het feit dat dit allemaal een gevolg is van menselijk denken, voelen en handelen. Persoonlijke grip nemen, betekent dus dat je accepteert wat er is, de verantwoordelijkheid draagt voor je eigen gevoelens en keuzes en daar krachtige beslissingen leert te nemen. Beslissing vormen immers jouw toekomst. Vandaaruit kun je veel beter verbinden met je omgeving en de wereld om je heen proberen te beinvloeden. Weer de persoonlijke grip terugnemen.

Persoonlijke grip nemen en je emoties begrijpen

Er zijn veel dingen die we niet onder controle kunnen houden: het weer (nog niet), de economie, oorlogen, natuurrampen, reacties van mensen om ons heen. Je hebt op 90% van de dingen die gebeuren geen invloed. 10% heb je wel onder controle en deze hebben merendeel met je eigen gedachten, gevoelens en handelen te maken. Emoties bepalen hoe jij je voelt en dat beïnvloedt weer hoe je denkt en handelt. Ik geloof zelfs dat de emoties die je consequent ervaart, de kwaliteit van jouw leven bepalen. Emoties kun je direct positief beïnvloeden. Hoe?

 • Richt je focus op de positieve dingen.
 • Problemen zullen er altijd zijn. De wijze hoe je er naar kijkt, hoe je het interpreteert en wat je er concreet aan zult doen, dat heb je altijd in de hand. Daardoor krijg je een vergrote mate van persoonlijke grip.
 • Geef er positief betekenis aan door positief krachtige taal en empowerende vragen.
 • Zet concreet kleine positieve stappen naar je doel, door fysiek jezelf in een krachtige staat te plaatsen: krachtig, rechtop, ontspannen mimiek, rustig en ademend. 

Persoonlijke grip begint met een krachtige beslissing

Beslissen wil zeggen dat je rustig de pro’s en tegens afweegt en dan commitment geeft om ergens 100% voor te gaan. Je schakelt dan meer vanuit je langzame brein i.p.v. je vanuit je snelle (reptielen) brein. Veel mensen gaan of ergens half voor of reageren veel te snel, waardoor ze niet het resultaat bereiken dat ze willen. De focus voor een goede beslissingen dient intern te liggen. Wat vind jij belangrijk? Wat zijn de consequenties als je de beslissing neemt. Doe je dit. Dan handel je SLiM!

Deze gemakkelijke oefening verandert je leven

Persoonlijke grip Voer deze concrete opdracht vandaag nog uit. Het levert je een super inzicht op over jouw manier van nemen van beslissingen.

 1. Breng de emoties die jij afgelopen week regelmatig hebt ervaren in beeld
 2. Maak een lijst met positieve en negatieve emoties.
 3. Richt je vervolgens op beslissen wat jouw focus vanaf nu wordt.
 4. Committeer je aan deze beslissing en elimineer de redenen om het niet te doen.
 5. Gebruik krachtige en positieve woorden en vragen.
 6. Zet concreet actief stappen vooruit. 
 7. Deel op FacebookTwitter of Linkedin met ons de effecten van deze simpele actie.

Succes! Wout

P.S. We starten weer met de SLiM! Training. Bespaar jezelf jarenlang geploeter, irritatie, stress en besluiteloosheid. In deze tijd heb je daar geen tijd voor. Pak het direct goed aan.

Het programma gaat binnenkort weer van start. Heb je belangstelling om mee te doen of vragen over het programma? Laat je gegevens dan op dit formulier achter. We nemen dan contact met je op om al je vragen en wensen in te willigen.
Schrijf je hier in voor een 15 minuten adviesgesprek. Wil je mogelijk deelnemen maar heb je persoonlijk nog meer informatie nodig? Onze adviseurs brengen je situatie, wensen en ambities in kaart. Je krijgt direct advies wat we voor jou kunnen betekenen en wat SLiM! jou oplevert.

Over de schrijver
Reactie plaatsen