Ontwikkel je innerlijk kompas

verbeter je innerlijke kompas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke mens heeft een intern kompas. Net zoals een boot of vliegtuig een kompas heeft dat de weg wijst naar de eindbestemming, heeft ieder een mens een innerlijk kompas dat leidt naar bezieling.
Alleen vergeten we vaak op dit kompas te kijken waardoor het heel lang duurt voor we op onze bestemming aankomen. Of erger nog, we blijven maar ronddobberen zonder onze doelen ooit te bereiken.

Klein stemmetje

Het kompas geeft de richting aan met behulp van het kleine stemmetje in jezelf. Dat stemmetje dat precies weet welke richting jij op moet om gelukkig te worden. Pas wanneer je stilstaat en je aandacht naar binnen richt, kun je het horen.
Je kunt meer zicht krijgen op je innerlijk kompas en deze ook nauwkeuriger maken. Het loont echt om daarmee aan de slag te gaan. Want je hebt het kompas nodig om de weg naar jouw bezieling te vinden, naar het punt van intense levensvreugde dat je ervaart op je werk en in je privéleven.
Zie hier de vier van PleVier. Vier punten van aanpak waarmee je vat krijgt op jouw innerlijk kompas. Je hebt eigenlijk maar twee dingen nodig om meteen aan de slag te kunnen: motivatie en een nieuw, blanco notitieboekje om met een schone lei te beginnen.

1 Formuleer jouw levensmissie. Wat is voor jou het allerbelangrijkst in je leven? Noteer dat groot in je boekje, het geeft namelijk erg belangrijke informatie over jezelf.
2 Waar word jij echt gelukkig van? En wat maakt je ongelukkig? Schrijf dat ook op in woorden of korte zinnen.
3 Probeer de komende weken elk dag een moment van bezieling te ervaren. Die momenten kun je zelf opzoeken en creëren. Maak een afspraak met een vriend die je al lang niet hebt gezien, begin in een goed boek, geef een compliment aan iemand.
4 creëer elke dag momenten van rust, bijvoorbeeld door te mediteren of door buiten een wandeling te maken.
Alleen door je hoofd even leeg te maken kun je het stemmetje van je innerlijke kompas horen. Zorg ook dat je uitgerust bent, ga op tijd naar bed en bouw ook overdag momenten in van even niets doen.

Zie het aan de slag gaan met deze PleViertjes als een investering in jezelf waar je lange tijd profijt van zult hebben.
En herhaal de eerste 2 punten met regelmaat. Want je groeit als mens en zowel privé als zakelijk is je leven onderhevig aan veranderingen. Je zult je levensmissie nu anders verwoorden als dat je dat 10 jaar geleden deed.

Over de schrijver
Reactie plaatsen