Ontspannen op vakantie

De vakantieperiode komt er aan. Voor sommigen nog 1, anderen 2 en voor ons nog maar 3 weken. Na een maand hard knallen en de puntjes op de i zetten, kunnen we dadelijk heerlijk ontspannen in de relax-stand. Ontspannen is dan het credo. Om je daar alvast op voor te bereiden, staat deze maand in het teken van ontspannen en mindfulness aanschakelen. Waarom? Omdat te veel mensen gestrest op vakantie gaan en al een week nodig hebben om in de relax-stand te kunnen komen. Dat kan echt anders! Lees snel de vier tips en bekijk dan de korte en inspirerende 10 minuten webinar.

Ontspannen met de vier van Plevier

Laat ik simpel beginnen. De vier van Plevier zijn deze keer:

  1. Lekker slapenAls je op vakantie gaat, bereid je dan goed voor. Niet de dag voor vertrek beginnen, maar ruim van tevoren lijstjes maken van wat er nog gebeuren moet (en die ook uitvoeren). Slaap van te voren alvast goed bij, want ook vakanties kunnen energie kosten. De mythe dat je dit op vakantie wel doet, komt geregeld niet uit door overvolle vliegtuigen, verkeerde boekingen in het hotel et cetera. Ontspannen slapen helpt hierbij.
  2. Zorg dat je lichaam tijd krijgt om in de vakantieroutine te komen en bij aankomst ook even de tijd krijgt om te wennen aan het nieuwe klimaat, de nieuwe omgeving, andere taal. Energieverlies kan ontstaan door lange nachten in tropische oorden, lange reizen naar verre landen, iets meer alcohol dan normaal en de mogelijke stress bij vertrek. Schakel dus vooraf je lichaam al in een rustige zone. Ontspan jezelf.
  3. Zorg ook dat je vooraf zo veel mogelijk de puntjes op de i zet bij oplossen van problemen. Problemen verdwijnen namelijk op vakantie niet, vaak neemt men ze mee. Zorg dus dat je zo veel mogelijk mentaal schoon aan de vakantie begint. Kost dit je moeite. Overweeg dan na je vakantie eens deel te nemen aan onze training Persoonlijke Effectiviteit. Voor meer gemoedsrust en hogere dosis werkplezier.
  4. Ontspan met tips Persoonlijke EffectiviteitZet het nuttig bezig zijn even op de achtergrond en doe vooral datgene wat jij leuk vindt en wat ontspannend voor jou werkt. Je hoeft nu even helemaal niets en moeten doen we wel weer bij thuiskomst. Je hoeft je ook naar niemand te verantwoorden. Zorg gewoon voor een jolly good time samen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen