Mei Thema Knallen voor de Vakantie

Elke mens heeft drie vragen: Wat is mijn toegevoegde waarde? Wie ben ik? Heb ik voldoende liefde gegeven en ontvangen? In april ging het om vinden van jouw koers en krachtige doelen leren stellen. Het nieuwe maandthema is Knallen voor de Vakantie. Hoe verhoog je jouw productiviteit en effectiviteit van werken?

De maand april is bijna achter de rug en we hebben een mooie maand achter de rug. Mijn eigen innerlijk kompas geeft een heel duidelijke richting aan en ik heb zelf ook de 10 dagen challenge achter de rug: stel met je team actief doelstellingen en bereik ze ook. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar hey, de aanhouder wint en ik ben trots op het resultaat. Ons komende Mei Thema sluit hier overigens precies op aan. Hier vind je in het kort een overzicht wat ik deze maand al heb bereikt:

 1. verbeter je innerlijke kompasHet boek SLIM van Mayta en Wout is af en klaar om gestyled te worden
 2. De online video’s met Skillstown zijn qua script klaar en gereed voor de opnames
 3. Wout stond paginagroot in de Mooi Rooi krant als inspirerende Rooienaar
 4. De 2e groep The Challenge: Keihard Werken en Ontspannen is succesvol van start gegaan bij de gemeente Arnhem.
 5. Nieuwe klanten zijn: Startpunt Brabant, Masis, Vakmediagroep/ Managementsupport, E&Y, Healthy Workers, Ohra/NN/ Achmea, Gemeente Arnhem Leiderschap
 6. De 2e spreekshow Persoonlijk Ondernemerschap bij de gemeente Arnhem was een groot succes met 80 deelnemers
 7. De nieuwe online portal is nagenoeg gereed voor kick-off
 8. 5 nieuwe coachingsopdrachten met leuke directeuren van 500+ bedrijven.
 9. De BrainBoost Experience met de volksuniversiteit Den-Haag was heel inspirerend met 150 deelnemers
 10. De open lijn training Snellezen op 31 mei bij de VU Den-Haag heeft al 12 deelnemers
 11. Dura Vermeer zette met 80 deelnemers een mooie stap vooruit in vernieuwing van hun propositie
 12. We deelden in totaal 12 prijzen uit aan deelnemers van shows die hun beste beentje voor zetten door pro actief in actie te komen
 13. Ik heb weer ongelofelijk veel plezier gehad met alle deelnemers en opdrachtgevers.

Wat is jouw challenge geweest?

Tips Persoonlijke EffectiviteitWij dus al stiekem aan het Mei Thema Knallen voor de Vakantie begonnen. Uiteraard ben ik benieuwd naar jouw resultaat.

 • Waar en hoe heb je jouw toegevoegde waarde verhoogd?
 • Wat zijn je doelstellingen geweest en heb je ze zelf ook gehaald?
 • Is het je gelukt om goed voor jezelf te blijven zorgen?

 

Weet je, het leven draait om vinden van jouw juiste routine en daarbij dien je zelf proberen in balans te komen. Op 10% heb je direct invloed. Op 90% ligt de invloed buiten jezelf. De kunst is dus pro actief het stuur van je leven te grijpen en te sturen naar waar jij heen wilt gaan. Je dient dus te weten wat je innerlijke kompas jou aan geeft en daarop te reageren. Vaak nemen mensen niet of te weinig tijd om hier goed naar te luisten. Daardoor kunnen ze sneller uit balans raken.

De perfecte formule voor ons Mei Thema

Balans krijg je door precies te weten waar je jouw toegevoegde waarde kunt vergroten, zodat je en plezier, en resultaat en een leuke ontspannen tijd krijgt. Veelal dien je hiervoor de volgende formule op orde te hebben. Dit is geen optelsom maar vaak een vermenigvuldiging. Alles staat immers met elkaar in verbinding. Dus gelukkig in balans = talent x bezieling x de juiste routine x vitaliteit (=levensenergie x balans in de 6 basisbehoeften (veiligheid/ variatie/uniek zijn/ samenwerken/ zelfgroei/ bijdrage leveren) x positieve sociale relaties x positieve instelling x rust/ herstel x life-fit (beweging x voeding x ademhaling) ).

Dat is best nog wel een zoektocht. Bij mij is die graadmeter: krijg ik er blijvend energie van en brengt het mij en anderen verder vooruit? Mijn beslissing valt op het moment dat het goed voelt voor mij, goed is voor mij, goed is voor de ander en het grote geheel. Vaak betekent dit dat ik kies voor korte pijn en lang geluk. Ik moet namelijk even uit de comfortzone om in actie te kunnen komen. Vaak geeft het me kort daarna al veel geluk en plezier. Daarop sluit het volgende Mei Thema prima aan…

Mei Thema Knallen voor de Vakantie

Mei Thema Knallen voor de Vakantie

 

Het Mei Thema Knallen voor de Vakantie gaat op 1 mei van start. Wat houdt het concreet in? We hebben na de mei vakantie nog de maanden mei, juni en een deel van juli om het mooiste resultaat neer te zetten. Daarna start de vakantieperiode en mogen we weer ontspannen en loslaten.

Het is dus de hoogste tijd om de focus na de meivakantie direct weer scherp te krijgen en optimaal productief te worden. De komende twee blogs gaan over “Knallen voor de vakantie” en “Super tips om jouw productiviteit positief te beïnvloeden”.

Ik deel met jou steeds de 4 elementaire tips waarmee je veel beter en meer resultaat behaalt terwijl je optimaal gebruik maakt van jouw tijd. Ik ga je als vanouds ook weer volop in actie zetten.

En… de beste reacties/ comments op onze site, ontvangen weer een gave prijs: de online training “Helder Denken”. Aankomende donderdag verschijnt de eerste blog van dit Mei Thema. Be prepared en be ready. Want…we gaan knallen voor de vakantie!

GeheugentrainingLeef je dromen!

 

Wout Plevier

Ps wil je nog reageren op je innerlijke kompas of de 10 dagen challenge? Laat dan hieronder je reactie achter of neem deel aan onze training Persoonlijke Effectiviteit op 19 mei en 2 juni. Top!

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen