Masterclass Snellezen groot succes

Page content

article content

Masterclass Snellezen groot succes

Dit jaar bestaat Volksuniversiteit Den Haag maar liefst 100 jaar! Ter ere daarvan organiseren zij dit jaar meerdere jubileumactiviteiten. Op 11 april vond de eerste plaats: een Masterclass Snellezen en geheugentraining door dé “snelleesgoeroe” Wout Plevier. Het was een groot succes.

Lees snel verder voor een persoonlijke impressie en lees hoe ook jij kunt leren snellezen (auteur artikel: Marianne Timmer).

Nog steeds weet ik van vier voor mij onbekende mensen hun (soms best moeilijke) voor- en achternaam, kan ik twaalf specifieke staten van Amerika opnoemen en ken ik de tien voorwaarden om te kunnen snellezen uit mijn hoofd. Toch is het al enkele dagen geleden dat ik de Masterclass Snellezen en geheugentraining volgde.

Masterclass snellezen

Masterclass Snellezen12 april, half 8 ’s avonds: de zaal van theater Dakota stroomt vol met nieuwsgierige en leergierige mensen die weleens willen weten hoe je een leessnelheid van minimaal 600 woorden per minuut bereikt en dan ook nog precies weet waar de tekst over gaat. In een korte masterclass, gegeven ter ere van het 100-jarig bestaan van Volksuniversiteit Den Haag,  zullen ze dit niveau nog niet bereiken (daar is toch echt wat meer oefening voor nodig), maar leert Wout Plevier (Academie voor Breinpower) ons wel het begin van het principe. Als een soort hippe radio DJ opent hij de “show” en heeft daarmee direct de aandacht van de ruim 100 aanwezigen.

Op bevlogen en vaak lachwekkende wijze wijdt hij ons in in de veelal multi-zintuiglijke trucjes waarmee je je brein optimaal inzet. Dit is zowel bij geheugentaken, alsook bij het snellezen van belang. Hij schuwt hierbij niet het publiek de meest rare bewegingen te laten maken en kreten uit te slaan. De uitvoer hiervan helpt namelijk bij het onthouden van termen en namen. En… het werkt ook nog. We hebben geen woordjes en namen lopen “stampen”, maar hebben daadwerkelijk op een andere manier leren onthouden.

Snellezen trainingIn de masterclass snellezen is niet alleen aandacht voor het optimaliseren van het brein. Na de pauze (met koffie en een heerlijk gebakje) ligt de focus op het snellezen, toch het punt waarvoor de meeste mensen gekomen zijn. Wout legt (wederom met bijzondere gebaren en ezelsbruggetjes) uit wat de 10 basisregels van het snellezen zijn, waarna we dit in tweetallen oefenen. De een observeert hierbij de (oog)bewegingen van de ander. En, al ben ik nog allesbehalve volleerd, ook ik ervaar tijdens een kort moment van focus een klein beetje hoe het is om heel snel door een tekst te ‘racen’ volgens de snelleestechniek.

Kleine successen zijn er dus zeker geboekt die avond. Dit dankzij Wouts slimme technieken, aanstekelijke enthousiasme en een welwillend en actief publiek. En degenen die zich de technieken nog niet helemaal hebben kunnen eigen maken tijdens deze masterclass? Ach… zij hebben in elk geval een hilarische avond gehad.

Ook meedoen aan een training of Masterclass Snellezen?

Masterclass snellezenBen je enthousiast geworden door dit artikel en wil je ook leren snellezen? Wil je geheugentraining en leren productief te werken en actief en echt goed te leren? Speciaal voor Volksuniversiteit Den Haag geeft Wout Plevier op dinsdag 31 mei een training in een kleine groep, tegen een gereduceerd tarief.

De training zelf duurt 1 dag. Daarna wordt je nog 5 weken door Wout begeleid. Je leert om:

  1. 3 keer sneller te lezen
  2. 90% begrip te krijgen van tekst
  3. geheugentechnieken te integreren in jouw leven
  4. 67% tijd te besparen op leestijd
  5. 35% meer rendement te halen uit jouw tijd

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Ik zie je dan graag in mijn masterclass snellezen.

Leef je dromen!

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Masterclass Snellezen groot succes

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wouter
Wout Plevier is één van Nederlands bekendste trainers op gebied van Snellezen, Persoonlijke Effectiviteit en Persoonlijke Ontwikkeling. Sinds 2000 leerde hij ruim 64.500 managers, teams en professionals in Nederland en België, hoe ze sneller informatie kunnen verwerken, efficiënter kunnen (samen)werken, en hun persoonlijke effectiviteit zichtbaar kunnen verhogen. "Het is mijn missie om zo veel mogelijk mensen in hun kracht te zetten. Voor 2020 wil ik 100.000 mensen getraind en gecoacht hebben om weer bezield en met zingeving te leven en werken". Dit doet hij via inspirerende boeken, zijn training SLiM!, (online) trainingen en door zijn interactieve spreekshows BrainBoost Experience en SLiM!