Durf je toegevoegde waarde onder loep te nemen!
10 juni 2016 

Durf je toegevoegde waarde onder loep te nemen!

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de managers niet precies weet hoe ze hun team en processen het meest effectief kunnen aansturen. Alleen mensen die hun eigen toegevoegde waarde kennen, zijn in staat om deze effectief in te zetten binnen de organisatie. Hoogste tijd dus om je eigen toegevoegde waarde eens scherp in beeld te krijgen en, nog beter, te vergroten. Want dat kan!

Tips persoonlijke effectiviteitEn als je je eigen toegevoegde waarde kent, dan is het zaak om ook die van de de mensen om je heen scherp te krijgen. Als je weet waar iemands kracht ligt, dan kun je hem of haar daar ook op inzetten. Op deze manier ben je als team tot grootse dingen in staat.
Dus:

PleVier jouw toegevoegde waarde en dat van je team. 

Je zult meteen resultaat merken! Lees de vier tips en bekijk daarna de inspirerende videotraining.

De vier tips voor meer toegevoegde waarde van Plevier:)

1. Werk met hartstocht en plezier en inspireer anderen hetzelfde te doen
Wat is mijn toegevoegde waarde?

Jouw brein zal drie zo effectief werken, je energie zal hoger zijn, je wordt een inspirator voor de omgeving en de productiviteit gaat omhoog.

Hoe vindt je jouw hartstocht? Onderzoek waar je veel energie van krijgt en richt je daar volledig op. Leg je je focus op hetgeen negatief is, dan zal jouw brein dit alleen maar laten toenemen. Waar u op focust wordt letterlijk groter!

2. Breng in kaart wat jouw toegevoegde waard is!

Als je mensen de vraag stel of ze zichzelf zien als talent, dan zal 80% hier niet met een volmondig JA! op antwoorden. Toch is het voor een organisatie van groot belang als meer mensen inzicht hebben in aanwezige talenten en hier ook actief gebruik van gaan maken.

Wil je jouw toegevoegde waarde beter leren kennen, beantwoord dan de volgende vragen:

• Welke toegevoegde waarde lever ik aan mijn omgeving?
• Is voor mij duidelijk wat mijn collega’s als mijn toegevoegde waarde zien of moet ik dit eens bij hen navragen?
• Wordt er binnen mijn team gepraat over verhoging van toegevoegde waarde door gebruik van onderlinge talenten of moet ik die discussie een keer op gang te brengen?

3.  Bepaal duidelijk jouw koers en neem de mensen om je heen daarin mee.
Ontdek jouw koers

Vaak is de koers te algemeen of wordt deze niet nageleefd of weet niemand wat de koers nu precies. Bepaal waar je precies op af wilt koersen en maak jouw omgeving deelgenoot van dit proces. Bepaal vervolgens welke stappen nodig zijn om daar te komen.

4. Werk dan vanuit die visie aan stapsgewijs ontwikkelen van de mensen in jouw team. Teamspirit

Coach eerst het individu, coach daarna het team en ontwikkel een gedragsprotocol, controleer vervolgens op afspraken en ga vandaaruit over tot klantgericht werken. Veel organisatie doen alles door elkaar en bereiken daardoor in 93% van de gevallen hun doelstellingen niet! Je kunt meer teamsucces bereiken door deze simpele stappen te volgen.

Vier concrete tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Het leuke is dat je, zodra je deze weg inslaat, meteen resultaat zult merken. Wij zijn benieuwd naar jouw toegevoegde waarde. Deel het eens met ons en de lezers. Laten we eens kijken of we zo elkaars  toegevoegde waarde kunnen verhogen!

Wil jij ook je routine herzien en opnieuw vormgeven, zodat je toegevoegde waarde toeneemt, je minder stress ervaart, beter gefocust wordt en de juiste dingen rustig gedaan krijgt? Dan ben je welkom om mee te doen aan mijn SLiM! training..

Je kunt nu weer aanmelden voor het programma, want we gaan in november weer beginnen. Let op: er geldt nu een speciale prijs, deze is tot en met 31 oktober geldig. Dus wacht niet te lang om in gesprek te gaan.

Meld je hier aan voor een gesprek over het programma en om al je vragen te stellen

Ik zie het graag tegemoet!

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je #nr. 1 talent.

Wout

P.s. In het SLiM! programma leer je te werken volgens jouw eigen waarden en persoonlijke voorkeurs routine. Je leert alle vaardigheden die nodig zijn om in flow te kunnen werken en je gaat het ook echt doen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen