Ik haat mijn werk en nu? ... SLiM! zijn helpt
10 oktober 2016 

Ik haat mijn werk en nu? ... SLiM! zijn helpt

Help, ik haat mijn werk? Aparte titel voor een blog. Dat vergt dus even een verklaring:)

Ik geef op dit moment veel trainingen aan mensen om hen uit hun stress te halen, om hen terug te brengen naar vitaliteit, meer persoonlijke effectiviteit en innerlijke kracht. Kortom, dat noem ik tegenwoordig SLiM! werken.

Wat spreek ik nu veel mensen die of hun baan niet leuk vinden, of zoekende zijn naar richting en persoonlijke grip of marchanderen met hun eigen principes, waarden en dromen. Sommigen zeggen zelfs: ik haat mijn werk … en blijven toch zitten, vanwege “hypotheek, je moet toch wat, ik ben al zo oud, geen baan is perfect of tja… ik heb wel fijne collega’s”.

Dat mag natuurlijk, want iedereen mag zijn eigen keuzes maken, ware het niet dat dit ten koste gaat van je vitaliteit, je levensvreugde, je productiviteit en eigenlijk vooral ten koste van jezelf.

Ik vind dat je jezelf opoffert, voor iets dat veel minder oplevert en ten koste gaat van je zelfontplooiing, je ontwikkeling en ook je persoonlijke kracht. Kom op! Dat kan echt anders…

In de realiteit hoor ik dan vaak: “ja maar, ik moet wel een baan hebben, er moet wel geld op de plank komen of het is onvolwassen om je dromen te volgen”.

Prima reacties, als je in een vakje wilt opereren en prima als je niet meer wilt hoeven nadenken. Ook prima als je denkt “maar ja, de neuzen moeten wel dezelfde kant op staan of doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Maar… dit kost je bakken met energie, geeft je veel te veel stress en het belangrijkste: dit gaat ten koste van jouw geluk. En…iemand die zijn voeten stevig op de vloer heeft staan…komt geen stap vooruit. En… gemeenschappelijk hetzelfde doen, versuft en roept niet op tot verbetering en innovatie.

Help … waar is mijn oplader van mijn telefoon?

ik haat mijn werkWat ik ook frappant vindt is dat mensen zich enorm druk kunnen maken over ogenschijnlijk hele onbelangrijke dingen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de telefoon.  “Help mijn telefoon is bijna leeg, wie heeft mijn oplader gezien?” Mensen kunnen daar helemaal gestrest van raken en zich compleet ontmand voelen. Bijna niemand maakt zich echter zorgen om hun eigen batterij.

We hebben 3 miljoen mensen in volle stress, 1,1 miljoen mensen in burn-out en 2,6 miljoen verslaafden die afleiding zoeken. De gevolgen van negatieve stress is op dit moment doodsoorzaak nr. 1.

Staat jouw bezieling aan en werk je op je talent?

Ik kom er steeds meer achter, dat het belangrijk is om te gaan voor een baan, waarin je bezieling kunt stoppen en waar je dan ook nog energie van krijgt. Ook merk ik dat het super is om te werken op je talent waar je a) goed in bent, b) waar je plezier bij hebt als je het doet en c) wat direct de toegevoegde waarde vergroot van jou, je team en je omgeving. Want, bezieling x talent x een goede routine is veel succes en heel veel levensenergie.

Maar ja,

  • Slechts 12% van de werkende bevolking werkt met bezieling.
  • Maar 35% van de werkende mensen, werkt op zijn talent.
  • Slechts 26,4 % is goed gemotiveerd voor zijn werk.
  • We werken maar 3,5 uur productief per dag.
  • 74% voelt zich geregeld overladen.
  • 68,1% van de leiders demotiveert zijn personeel

En dat…. kan echt anders.

Wij gunnen jou SLiM!

Om niet te klagen en bij de pakken neer te zitten, gunnen wij iedereen die zijn werk haat en/ of op dit moment minder gemotiveerd is, een verse boost in de positieve richting.

We hebben daarvoor een jaar lang gewerkt aan SLiM!, dat we overigens op 27 januari as. lanceren in het Theater met een super gave inspirerende SLiM! show

Lees dus “Bezieling” uit ons nieuwe boek SLiM! Maak dan eens een kleine stap in de goede richting, door je talent iets meer te laten zien, je inspiratiemomenten op een werkdag te verhogen en/ of je minder druk te maken over zaken die ECHT NIET belangrijk zijn.

De reden dat we stress ervaren, ligt namelijk niet bij de stressor maar in het feit dat je een perceptie hebt, vaak in de vorm van een lange, negatieve gedachten-trein. Deze gedachtentrein beïnvloedt op een negatieve manier jouw humeur, daarmee je gedachten, daarmee je gevoelens, daarmee je gedragingen en dit heeft dan nog meer negatieve invloed op je humeur. Je spint je als het ware zelf naar beneden naar een negatieve instelling. Hoe langer je dit doet, des te meer waarheid het wordt en des te heftiger de stress zich manifesteert.

Immers, je beslissingen bepalen jouw toekomst. Je beslissing waar je op focust, welke betekenis jij hieraan geeft en wat je concreet aan actie onderneemt, bepaalt je eindbestemming.

Wil dit zeggen dat je problemen dient te negeren? Nee! Wil dit zeggen dat je direct zonder plan dient te stoppen met werken? Nee! Je verandert eerst je perceptie over je werk, jezelf, je omgeving en zoekt de bezieling meer op. Daarna volgt de volgende stap. Op deze manier verdwijnt de gedachte “help, ik haat mijn werk” als sneeuw voor de zon.

Recensie SLiM!

Download SLiM! Bezieling Hier>> 

Twee redenen om SLiM! te schrijven

Toen we er mee begonnen hadden we 2 denkrichtingen. We waren enerzijds bezorgd over wat er in onze huidige wereld plaatsvindt: de westerse maatschappij functioneert veelal op invloed, macht en hebzucht. De armen worden armer en de rijken worden rijker. Er gebeuren dingen die gewoon niet kunnen. Politici liegen, banken belazeren hun klanten, pensioenfondsen speculeren met geld van anderen, de maatschappij polariseert. Daarnaast vonden we de denkrichting “Ik haat mijn werk” wel heel heftig.

Positieve actie op “help, ik haat mijn werk”

In plaats van daarover te klagen, willen we dus graag met SLiM! een positief tegenwicht bieden, dat ruimte geeft voor echte duurzame groei aan individuen, teams en organisaties. Een mensgerichte benadering om mensen met plezier en inspiratie te laten werken en ook een eigen standpunt in te nemen, waar men zelf voor wil gaan om geluk voor zichzelf, de direct omgeving en de maatschappij te genereren.  Anderzijds geloven we dat jij een ongelofelijk potentieel in je hebt. We willen je de kans bieden dit talent 100% te ontplooien en weer tot leven te wekken.

Download “Bezieling” uit SLiM!

Lees het eerste hoofdstuk van SLiM! en ontdek wat SLiM! voor jou kan doen. We zijn benieuwd wat SLiM! jou dan oplevert. Na lezen van “Bezieling”, pas vervolgens de oefeningen en leringen in jouw leven toe. Deel dan met ons en je mede-lezers, onder deze blog, wat het met jou doet. We vermoeden dat je “help, ik haat mijn werk” wat meer zal verdwijnen en dat je meer mogelijkheden voor jezelf zult zien, ongeacht de situatie waar je nu in zit. Wij moedigen jou wel aan. Wij zijn wel jouw cheerleaders:) die scanderen: “laat de wereld zien, dat jij het waard bent om bezield te leven en dat jij het waard bent om de (mooie en) beste versie van jezelf te zijn.

Toon veerkracht en houdt de kracht bij jezelf. Of zoals de 3 J’s het zo mooi zingen in hun liedje “Geloven in het leven”:

“Omdat de waarheid nooit veranderd
Omdat het licht niet eeuwig brand
Overheerst toch nooit een ander mijn verstand
voor eeuwig vrij leef ik in mij

Liever weten wat ik wil dan dat ik alles weet
Liever schamen voor mijn fouten dan mijn goedheid vergeten
Liever sterven in het vuur dan langzaam aan gedoofd
Mijn hart en hoofd, geloven in het leven

Liever hard op mijn bek gaan dan wachten op een duw
Liever recht tegen de wind in dan een leven in luwte
Als ik niet meer mag genieten was ik liever dood
Mijn hart en hoofd geloven in het leven”

Download “Bezieling” SLiM! hier >> 

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je nr. 1 talent!

 

Mayta en Wout

www.slim.training

T: 073 522 5656

 

Ps wil je het hele boek graag hebben? Je krijgt SLiM! nu voor €22,50 met als extra bonus ons speciale en prachtig vormgegeven digitale SLiM! oefenboek. Deze deal geldt tot 15 december, dus wees er snel bij. We hebben maar 100 exemplaren weg te geven. Bestel jouw boek hier >>

 

Over de schrijver
Anne
Door

Anne

op 20 Nov 2016

Het raakt me dat jullie motivatie tot het schrijven van dit boek niet alleen gericht is op ontwikkeling van het individu maar tegelijkertijd een appel willen doen op bewustworden en -zijn het belang van duurzaamheid in de ruime zin van het woord. Dit niet op een belerende toon maar fris en helder. Het 1e hoofdstuk ziet er aantrekkelijk, prachtig vormgegeven uit en leest daardoor vlot en gemakkelijk. Gefeliciteerd met jullie boek!

Wouter
Door

Wouter

op 21 Nov 2016

Dag Annemaan, Graag gedaan en wat een mooi compliment. Precies zoals wij willen dat het overkomt. Het mag beter gaan met onze maatschappij en de mensheid mag weer gaan verwonderen, leren en met elkaar de positieve dialoog opzoeken. Er polariseert op dit moment te veel. Tijd voor frisse en positieve benadering van dingen. Ik word helemaal blij en ook ontroerd van je reactie. Top. Fijne dag en 27 januari 2017 lanceren we SLiM! in het theater. Wellicht vind je het gaaf om er ook bij te zijn? Groetjes Wout

Wouter
Door

Wouter

op 21 Nov 2016

Hoi Annemaan, Ik heb nog een verzoekje. Zie je de mogelijkheid om deze mooie recensie ook op managementboek te plaatsen. Het is namelijk een goede weergave die anderen ook kan helpen meer bezieling te krijgen. Je kunt, als je dit ook wilt, de recensie hier weergeven: https://www.managementboek.nl/boek/9789462960480/slim-wout-plevier Dank je wel en tot in de toekomst. Leef je dromen, werk met bezieling en benut je nr. 1 talent. Groetjes Wout

Reactie plaatsen