Hoe ontwikkel je Persoonlijke Kracht?
02 september 2015 
in Home

Hoe ontwikkel je Persoonlijke Kracht?

Ik las vanmorgen een stuk over ontwikkeling van mensen die veelal beschrijft wat de meeste mensen meemaken in hun leven en hoe ze zich vormen. De schrijver noemt het “Niagrafalls Effect”. De meeste mensen plonzen in de rivier zonder notie hoe ze daarin terecht kwamen en zonder duidelijk doel waar ze heen willen. Tegen de tijd dat ze erachter zijn dat ze in de maalstroom worden meegezogen de diepte in is het eigenlijk al te laat. Dat kan echt anders. Dit artikel leert je hoe je meer Persoonlijke kracht ontwikkelt en geeft antwoord op elementaire vragen die elke mens zichzelf regelmatig stelt!

Hoe kan het dat de ene mens super succesvol wordt, terwijl de ander veelal op andere plekken uitkomt dan hij vooraf voor zichzelf in gedachte had?


En… Waarom volgen zo weinig mensen echt 100% hun droom? (mijn vriend Arjen Lemstra heeft GENIET! als levenscredo op zijn auto staan:) )

Waarom weten zo weinig mensen wat hun nr.1 talent is en hoe komt het dat zo weinig Nederlanders dit verkondigen aan de wereld om hen heen.

Hoe ontwikkel je persoonlijke kracht?

Hoe behoud je focus en vind je de juiste routine om je leven gelukkig, plezierig en ook consistent in te richten, waardoor je de juiste dingen doet op de meest effectieve manier.

Kun je persoonlijke kracht ontwikkelen?

Dat zijn nog eens interessante vragen, dus laat ik het maar praktisch en kort houden. Als je meer verdieping wilt, dan kun je 3 september of 10 september ook meedoen aan mijn gratis online webinar Persoonlijke Kracht. Aanmelden kan hier>> Dit geeft je houvast en ook meteen veel goede inzichten. Wil je snel inzicht? Lees dan verder!

De diepe vs de praktische route

De diepgaande route is dat je leert waar je bezieling ligt, dat je besluit om er 100% je focus op te gaan leggen (dit is geen keuze maar een commitment), je elimineert alle beren op de weg en neemt massief actie. Dit is wel een logische en ook heel goede route

Maar aangezien de meeste mensen bij punt 1 al afhaken voor veel mensen te moeilijk en niet haalbaar. In de succes driehoek van passie – talent – discipline: weet maar 21% wat zijn bezieling is, durft maar 33% voor zijn nr. 1 talent uit te komen en mensen hierop te wijzen (we blijven Nederlanders en zijn niet zoals de Amerikanen waar het doodnormaal is om succes en talent zichtbaar te vieren), en tja maar heel weinig mensen hebben discipline  (=consistent die dingen doen teneinde je hogere doel uiteindelijk te bereiken)

De wet van dynamische balans

Om succes te boeken dien je de volgende elementen mooi in balans te hebben. Ik noem dat ook wel de wet van de dynamische balans. We hebben allemaal uitdagingen en zaken die soms haaks op elkaar staan. Je wilt variatie en ook veiligheid, je wilt alleen zijn en ook samen met anderen, je wilt zelf groeien maar ook een bijdrage leveren aan de maatschappij et cetera. De kunst is de juiste balans te vinden in deze 6 basisbehoeften voor geluk. Wat heb je er voor nodig? In chronologische volgorde:

 1. levensenergie
 2. bezieling
 3. positieve sociale relaties
 4. balans in je 6 basisbehoeften voor geluk
 5. positief denken en handelen
 6. voldoende rust en herstelmomenten
 7. topvitaliteit: voeding, beweging en ademhaling

 

Volg het praktisch stappenplan om direct te DOEN!

Stap 1: Verhoog je standaard wat je wilt bereiken voor jezelf in jouw leven en ga af van middelmatigheid. Ik zeg hierbij ook “de pot op met middelmatigheid”. Ga vanuit ontspanning en drive op een pro actieve manier voor een 9!

Stap 2: gooi je beperkende overtuigingen overboord en ga gewoon beginnen. DOEN is het credo. Dan evalueren wat goed gaat en beter kan en continue jezelf finetunen om een beter resultaat en performance te krijgen teneinde om je hogere doel te bereiken. Deze focus is essentieel anders verlies je drive.

Stap 3: hanteer daarbij de juiste strategie en juiste stappenplan. Finetune deze along the way. Alles is namelijk strategie. Strategie wil niets anders zeggen dan een stappenplan die systematisch leidt tot een bepaald resultaat. Krijg je slechte resultaten? Verander je approach. Kijk desnoods even naar mensen die het resultaat al boeken en modeleer hun aanpak. De elementaire vraag is hierbij: om  je geliefd, financieel onafhankelijk, vrij, als een leider, krachtig et cetera te voelen, wat moet je er dan in stoppen. Dit klinkt als neuro linguïstisch programmeren maar het is meer conditioneren van jezelf om te voelen welke emotie je nodig hebt en welk concreet gedrag je dan dient te vertonen teneinde die emotie te doorleven. Emotie bepaalt namelijk voor 95% jouw denken en handelen.

Stap 4: start met leren en ontwikkel meesterschap over je vitaliteit, leren omgaan met je eigen emoties en emoties van anderen (wordt emotioneel volwassen), je volwassenheid in relaties (relatie en zakelijke relaties), financieel inzicht en tijd indeling.

Stap 5: Breng bovenstaande gebieden in kaart en schrijf op:

 1. wat is mijn huidige status?
 2. wat wil ik voelen t.a.v. deze vijf gebieden?
 3. wat houdt mij nu tegen om die emoties te voelen?
 4. wat dien ik belangrijk te gaan vinden en voorrang te geven de komende 4 weken om mijn toekomstige doel te bereiken?
 5. wat dien ik dan te geloven?
 6. volgens welke regels moet ik dan gaan leven om mijn hogere doel te bereiken?
 7. BESLIS nu met hoge mate van commitment om consistent deze regels na te leven. Je beslissing over waar je op gaat focussen, je beslissing welke betekenis je gaat geven en de beslissing wat je dan concreet gaat doen, bepalen jouw toekomst
 8. welk gedrag laat ik dan meer, minder, niet meer zien? (maak het zo concreet mogelijk)
 9. Visualiseer levendig hoe dat er dan per gebied concreet uitziet. Maak een moodboard met beelden van jouw droom en hang deze overal in je huis.
 10. Schakel een directe relatie: vriend, vriendin, familielid, collega in als support, die je ook een trap onder je kont mag geven als je het niet doet! Geef aan dat het belangrijk voor je is en dat JIJ niet mag ontsnappen met allerlei redenen waarom niet. De focus mag enkel liggen op Waarom Wel!
 11. Vier je succes elke week als je weer een kleine mijlpaal hebt bereikt. De beloning dient te passen in de categorie: het voelt goed voor mij, het is goed voor mij, het is goed voor de ander, het is goed voor mijn hogere doelstelling!

 

Have massive fun!

 

Met inspiratie Wout Plevier

Ps vergeet niet om mee te doen aan het meest inspiratieve webinar op 3 of 10 september. Aanmelden kan hier >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen