Hoe ga je van sleur op je werk, naar weer de drive om te knallen!
31 januari 2018 

Hoe ga je van sleur op je werk, naar weer de drive om te knallen!

Mijn werk is niet meer echt uitdagend. Alle dagen zijn een beetje hetzelfde en inspireren me eigenlijk niet’.

Je werk wordt een sleur. Herken je dat? Het is een voorbeeld van een van de uitspraken die we heel regelmatig horen tijdens de SLiM! workshops en trainingen. Het is een duidelijk signaal, een alarmbel die wijst op een totale afwezigheid van bezieling.   

Natuurlijk komt dit thema in verschillende varianten voor, die je ook zal herkennen:

  • ‘Ik ben blij als het woensdag is, dan zit de helft van de werkweek er weer op’.
  • ‘Mijn werk kost me meer energie dan dat het me oplevert’.
  • ‘Als ik een keuze had dan zou ik wel iets anders gaan doen’.
  • ‘Het is niet ideaal maar ik heb in ieder geval een baan en boter op mijn brood’

Het zijn zo maar een paar andere uitspraken die regelmatig gemaakt worden over het ontbreken van bezieling en inspiratie.

Sleur leidt meestal tot het totaal ontbreken van het ‘heilige vuur’ en passie in je leven. Je bent je dromen uit het oog verloren en je zit gevangen in de dagelijkse sleur. Wij hebben een filosofie. Kies niet voor falen via de rationele en praktische route (doordat je eigenlijk altijd hebt gedaan wat je diep van binnen niet wilde doen) maar kies meer voor je nr. 1 talent en activeer je passie en droom en leef hem elke dag. Dat klinkt eutopisch en…. nee dat is het niet.

Sleur leidt naar leegte

Het risico is in ieder geval een gevoel van leegte, nutteloosheid en wanhoop, en daardoor een drastische toename op de kans van een leven zonder waarde. Dit is het ideale recept voor het ineenstorten van misschien het belangrijkste wat er is: een leven met inhoud en betekenis. 

Natuurlijk wil je dat anders, het moet anders. Je weet ook dat je jezelf voor de gek houdt door te struisvogelen, uitstelgedrag te vertonen en te zeggen het vanzelf wel beter zal worden. Want dat wordt het niet.

En gelukkig kan het anders! Dus: werk aan de winkel, en wel nu!

Onze deelnemers geven aan veel te hebben aan de hele praktische en waardevolle tips:

  • ga terug naar je kindertijd en bedenk wat toen je mooiste dromen waren, en kijk of je die weer kan herleven;
  • maak je persoonlijke missie en bepaal concrete doelen op je levensgebieden;
  • vraag jezelf vaker af ‘waarom’ je dingen doet en of er een betere manier is’
  • kom in beweging. Zet kleine stapjes tegelijkertijd, maar zet in ieder geval stappen;
  • bedenk voor jezelf waar je twinkeltjes van in je ogen krijgt, en bedenk wat je moet doen om meer twinkeltjes te krijgen.

Wil je een goede strategie om meer bezield te raken? Doe dan mee aan een van onze zelfinzicht- en inspiratie-workshops in inspiratiecentrum SLiM! in Vught of meld je aan voor onze fridaybites met concrete opdrachten.

Wil je iets heel gaafs meemaken? We toeren ook met de SLiM! show door Nederland en op 5 april draaien we een grote show in Eindhoven… en Jij kunt daarbij zijn. Samen met 100+ anderen, start je dan je zoektocht naar een meer bezielde toekomst in een grote inspiratie-show met een concreet cadeautje:  Je loopt met het boek SLiM! en een roadmap naar persoonlijk succes de deur uit. Meld je hier aan >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen