De weg naar succes ben jezelf

De weg naar succes

De weg naar succes, welke betekenis heeft dit voor jou? Waarom is de een succesvoller dan de ander? Waarom lijkt het wel of bij sommige mensen altijd alles lukt, terwijl je het zelf vaak lastig vindt om een stap verder te komen? Je mindset en je emoties spelen hierbij een cruciale rol. Lees het artikel en ontdek dan hoe het precies werkt en leer de vier tips van Plevier direct toe te passen. Breng dan je emoties die je de afgelopen weg consistent hebt ervaren in kaart. Verzin vervolgens acties die je positieve emoties meer in het licht zetten. Want jij weet nu, waar je op focust wordt groter. Jouw weg naar succes start nu.

Over dit onderwerp, de weg naar succes zijn onnoemelijk veel boeken geschreven waarbij steeds twintig eigenschappen terugkomen die leiden naar een succesvol leven (de weg naar succes). De belangrijkste vier vormen de basis. Zonder deze eigenschappen heeft de rest niet veel zin.

De weg naar succes, kijk eens kritisch naar jezelf of je jezelf in deze eigenschappen herkent. Nee? Niet erg, ze zijn allemaal aan te leren. Het kost misschien wat tijd om ze helemaal eigen te maken, maar daarmee heb je dan wel de weg geplaveid richting een succesvol bestaan.

De 4 succes tips van Plevier, de weg naar succes.

persoonlijke effectiviteit1. Verruil je negatieve instelling voor een positieve instelling

Train jezelf in positieve vragen stellen en positieve woorden gebruiken naar jezelf en naar anderen. Je zult merken dat gesprekken ineens veel vlotter verlopen en dat mensen ook veel opener met je praten.

2. Doe hetgeen je aan het doen bent met hoge focus en hoge intensiteit

Multitasken is UIT! Je gefocust toeleggen op één taak op hoge intensiteit en daardoor veel efficiënter bezig zijn is IN! En wat blijkt: het werkt veel sneller om taak voor taak met volle aandacht te doen, dan alles tegelijkertijd af te willen maken. Het geeft ook veel meer voldoening.

3. Doe de dingen die je doet met veel enthousiasme

Je straalt dit uit naar jezelf en naar anderen. Ook geeft het energie om bezig te zijn met zaken waar je plezier aan beleeft. Je kunt hierdoor zaken die moeilijker zijn ook beter aan. Omarm de dingen waar je niet graag mee bezig bent juist extra, je zult merken dat die juist het meeste voldoening op gaan leveren.

4. Ontwikkel je creativiteit en boek de weg naar succes

Lees boeken, creëer eens wat met je handen, praat met mensen uit een totaal ander vakgebied. Kortom: ontwikkel je creativiteit. Succesvolle mensen zijn meester in het creatief oplossen van problemen. Creativiteit zorgt dat je anders durft te denken dan de gebaande wegen en alleen op die manier ontdek de weg naar succes.

En nu actie voor de weg naar succes…

de weg naar succesWout houdt ervan om mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Vaak weten we dit soort zaken wel maar in realiteit doen we het veel te weinig. Daarom legt hij de volgende uitdaging bij je neer.

  1. Breng je emoties die jij consistent deze week ervaren hebt in beeld; maak een lijst van de positieve en negatieve emoties.
  2. Richt je vervolgens op beslissen wat jouw focus vanaf nu wordt.
  3. Committeer je aan deze beslissing en elimineer de redenen om het niet te doen.
  4. Gebruik krachtige en positieve woorden en vragen.
  5. Zet concreet actief stappen vooruit.
  6. Deel dan hier met ons de effecten van deze simpele actie.

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je nr. 1 talent! Wil je dit eens goed leren beheersen en werkelijk grip krijgen op je leven? Neem dan deel aan onze training Persoonlijke Effectiviteit en leer hoe je krachtig kunt leven.

 

Wout Plevier

Over de schrijver
Reactie plaatsen