Daadkracht nodig? Leef slim vanuit jouw missie!
24 oktober 2017 

Daadkracht nodig? Leef slim vanuit jouw missie!

Hoe je missie jou persoonlijke kracht versterkt

Veel mensen leven van buiten naar binnen. Dit wil zeggen dat je meer bewust bent van de omgeving waar je je in begeeft en hoe je jezelf daarin gedraagt. En zelfs dat nemen veel mensen niet waar. Ze leven zo snel en routinematig dat men veel dingen niet bewust meemaakt.

Door meer van binnen naar buiten te leven, krijgt je veelal een beter fundament. Dat werkt zo:

  • Je weet wat je missie is (dat weet 99% van de mensen niet). Waarom doe je wat je doet? Wat is je bijdrage aan jezelf en de wereld om je heen?
  • Wie ben je dan? Carl Jung zie hierover: je weet pas wie je bent geweest aan het einde van je leven.
  • Wat zijn dan belangrijke waarden waar je van weg beweegt en waarden waar je naar toe beweegt? De meeste mensen leven of waarden die iedereen nastreeft (loze waarden). Leef je ze ook elke dag?
  • Welke leefregels/ principes volg je als gevolg daarvan?
  • Waar geloof je dan in? Welk talent gebruik je om dit waar te maken?
  • Wat laat je dan in gedrag meer, minder en niet meer zien?
  • Wat voor omgeving creêer je daardoor? Wat bereik je hiermee?

 

Wat zijn de voordelen hiervan?

Je gedrag wordt consistenter en je grip op het leven om je heen groeit. Dit wil niet zeggen dat je overal invloed op hebt. Sterker nog, het meest gebeurt gewoon. Je reactie daarop verschilt wel wezenlijk. Je bent meer pro actief en meer in communicatie met je omgeving en legt van daaruit ook een stevigere verbinding.

Je missie vinden is niet eenvoudig maar wel zeker de moeite waard. Het begint allemaal bij stilstaan, de spreekwoordelijke ‘zachte steen’ opzoeken en je afvragen: ‘Wat wil ik nu echt?’ Pas wanneer je stilstaat en je aandacht naar binnen richt, kun je je innerlijke stem horen. Wat zijn eigenlijk de wezenlijke zaken die je aan het hart gaan?

Pas als je je hiervoor openstelt, kun je je innerlijke stem horen, die je de weg naar bezieling wijst. Het is bezieling die een krachtige en levendige energie vormt. Als je bezield wilt leven, moet je leren om te luisteren naar je innerlijke stem en die ruimte te geven.

Je missie definiëren en ontdekken waar je voor gaat, is heel inspirerend. Mensen merken dat het hen sterker en meer bewust maakt. Door meer bewust te zijn van je missie en drijfveren, kun je krachtige beslissingen nemen die jou tot je volle recht laten komen, terwijl je toch in goede verbinding blijft met de wereld om je heen. En… het is de bron van persoonlijke kracht en grip nemen op je leven.

Bekijk hier de FridayBite nr. 7, die je inzicht geeft in jouw missie met bijbehorend cadeautje>>

Wil je hulp hierbij, neem dan contact met ons op. Ik help je graag.

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je nr. 1 talent!

Wout

Over de schrijver
Reactie plaatsen