Leer 50 namen onthouden in 10 minuten!
26 april 2014 

Leer 50 namen onthouden in 10 minuten!

We leven in een snelle tijd. De ene trend volgt de andere trend snel op. Hoe leer je nu sneller in te haken en tot het niveau wat voor jouw voldoende is. Gelukkig hoeven we niet elke vaardigheid ultiem te beheersen.

Het beheersen van een vaardigheid als pianospelen, gitaar spelen, snellezen, geheugen trainen, coachen, communiceren, nlp, tennissen kost gemiddeld 10.000 uur. Dit betekent oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Maar wat nou, als je iets sneller wilt leren maar niet perce prof hoeft te zijn in een bepaalde vaardigheid? Dan volg je de BrainBoost Masterseries van Wout Plevier! Op de snelste manier leg ik elke week 1 vaardigheid uit. Je leert dan hoe je een bepaalde vaardigheid sneller onder de knie krijgt. Ik put hierbij uit technieken van de absolute experts maar voeg daar een twist aan toe, die sneller en gemakkelijker gaat! Geef me ideeen en ik zoek het voor je uit!

Brainboost Masterseries

Leer sneller met Wout PlevierWelke thema’s ga ik behandelen. Alles is mogelijk! Thema’s als: versneld toepassen social media, ultrasnel gitaar spelen, onthouden van een stock kaarten, 50 namen onthouden in 10 minuten, verdubbelen van je leessnelheid in 20 minuten, een buitenlandse taal leren, hoe word ik een topcoach in 15 minuten, praktische nlp in a nutshell, factor 10 beter communiceren in 15 minuten, 450.000 popsongs spelen in 1 dag.

Tim Ferris

Mijn inspiratie heb ik uit de 4 hours Chef, het boek en de videoseries van Tim Ferris. Tim zoekt voor alles de snelste manier uit en laat zien dat je niet zaken 100% hoeft te masteren. Van Osso Bucco maken, tot skateboarden, tot de perfecte 3 meter worp bij basketbal, tot onthouden van een stock kaarten.

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AysWsbrtzMU[/youtube]

Herkenning 1 op 1!

Band Wout PlevierIk herken dit zo bij mezelf! Ik vertaal het naar zaken die ik zelf ook heb gemasterd. Ik kwam er vaak achter dat er door de traditionele manier van leren veel grenzen en belemmeringen werden opgeworpen. Zo zou ik maar 3 oktaven zangbereik hebben en dat werden er na een zoektocht 4,5 octaven.

 

Zo was ik een middelmatige zanger maar kreeg in 1995 wel een platencontract met recensies in nationale en internationale bladen, waarin ik  9-ens en 10-en scoorde met mijn band Kingdom of Desire (cd Bound to fall! – Download hier een track!) of luister naar onderstaande track “Who’s sorry now?”

[quicktime width=”150″ height=”100″]https://s3-us-west-2.amazonaws.com/musicwout/03+Woh%27s+Sorry+Now.m4a[/quicktime]

Kingdom of Desire

 

Zo zou ik niet heel snel hebben kunnen gitaar spelen en in 4 uur vertienvoudigde ik mijn snelheid. Zo was ik volgens mijn A&V muzieklerares absoluut niet muzikaal maar speel wel piano, alle soorten gitaar en ik stapel nu met gemak complexe songs met Queen achtige koortjes in elkaar.

 

Beste Training SnellezenZo was ik een langzame leerling die zesjes scoorde en een leessnelheid had van 137 woorden per minuut. Nu lees ik tussen de 3200 – 4000 woorden per minuut met 90% begrip en onthoud ik met gemak 150 namen. En het mooie, ik heb nu al meer dan 45.000 mensen live geleerd hoe dit werkt! En … als ik het kan, dan kun jij dit ook!  

Mijn advies: talent wordt ver overschat. Je hebt in mijn visie de volgende formule nodig voor succes: 2% talent x 100% doorzettingsvermogen x 100% motivatie en inzet, de beste strategie x goede leermeesters x positieve support van je omgeving x een grote lading aan zelfvertrouwen x een beetje geluk en timing = succes! Geloof dus nooit als iemand tegen je zegt dat je iets niet kan. Actie en doorzettingsvermogen leveren vaak veel meer op dan wat anderen allemaal niet of wel bij je zien! Njoy the ride while doing it! Fijne koningsdag!

 

Wil je dit live leren? Meld je dan aan voor de BrainBoost Powerbox! 

Wellicht heb je zelf nog dingen die je wilt leren, meld ze hier en ik zoek de snelste manier voor je uit!

Over de schrijver
Reactie plaatsen