Bezield.... ben jij het?

Niet iedereen is bezield. Sterker nog, in Nederland lopen velen onbezield, oftewel met de ziel onder de arm, rond. Nog erger, ons land behoort al jaren tot de meeste depressieve landen ter wereld! Aan de andere kant zijn we ook te vinden in het rijtje van de gelukkigste landen.

Bezield?

Kortom, het onderzoek naar bezieling geeft een behoorlijk diffuus beeld. Maar uiteindelijk ben je geen land, maar een individu dat alle mogelijkheden in zich heeft om aan de eigen knoppen te draaien, zodat je bezield raakt en blijft.

Slim show Wout PlevierVia je zintuigen krijg je iedere dag een ongelofelijk grote hoeveelheid ruwe data binnen, die allemaal doorgestuurd worden naar je brein en daar gefilterd worden. Aan het overblijfsel wordt vervolgens betekenis gegeven in de vorm van emoties, oftewel actiesignalen. Die emoties bepalen je humeur en vervolgens bepaalt dit weer je gedachten en gedrag dat je vertoont.

Gedachten die negatief zijn elimineren bezield leven en werken

Dit lijkt simpel maar…. alleen het simpele feit dat we die gedachten enorm serieus nemen en beschouwen als de werkelijkheid en enige waarheid, zorgt er juist voor dat vaak de bezieling verdwijnt. We belanden in een sneltrein met allemaal wagonnetjes van gedachten en emoties en vaak voelt daardoor ons leven en werk helemaal niet zo fijn en bezield aan.

SLiM! Training helpt je bezield te werkenEn juist daar zit de crux: wees je bewust dat gedachten maar gedachten zijn en dat als je je realiseert dat deze gedachten jouw trein op gang kunnen brengen, dan is het goed om het in geval van negatieve emoties ook even daar bij te laten. Verzwelg niet, praat jezelf niets aan, neem de gedachten waar en voel de emotie en beweeg dan verder de positieve kant op. Je zult merken dat je dan meer in het leven staat en meer momenten van flow en rust zult ervaren.

Rust en regelmaat geeft flow

Want als je dat bent, rustiger en meer in een flow, kun je vervolgens keuzes maken en de beslissing nemen hoe je ermee omgaat: op de automatische piloot of met het stuur van je eigen bezieling zelf in handen! Dat leren we mensen in onze SLiM! show. En… ervaring leert dat het mensen heel veel inspiratie, hoop en daadkracht geeft om ergens vol te gaan. 

Mijn eerste hoofdstuk van mijn nieuwe boek SLiM! gaat helemaal over bezieling. Ik bied het je graag gratis. Lees het, doe er je voordeel mee en ga meer bezield door het leven.

Download SLiM! Werk jij met bezieling is je werk een sleur?

 

Veel plezier en daadkracht

Groetjes Wout

Ps kom ook naar de SLiM! show op 30 maart in Plaza Futura Theater Eindhoven! Bestel hier je ticket(s).

Over de schrijver
Reactie plaatsen