6 tips voor ontspanning

Onderneem jij de volgende handige 6 tips voor ontspanning? Lees de tips door en activeer direct je vitaliteit met de oefening vitaliteitboost! Go!

6 tips voor ontspanning

6 tips voor ontspanning

Ontspanning!
De 6 tips voor ontspanning zijn simpel! Ontspan je geregeld en plan elke dag een moment in door een activiteit te ondernemen die jou rust, ontspanning en dus energie geeft. Lukt ontspannen niet meer, omdat je al te ver bent (burn-out), laad dan door energie gevende activiteiten eerst je batterij weer op. Slaap geregeld, elimineer stressmomenten zoveel mogelijk en zet er energiegevers voor in de plaats, plan ontspanningsmomenten in, eet gebalanceerd en goed en geniet ook regelmatig et cetera.
 Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Zoek geregeld de zon op!
Smeer jezelf in met een zonnemelk met Uv-filter en hoge beschermingsgraad. Zonlicht bevat vitamine D dat bevorderlijk is voor allerlei interne processen, waaronder het humeur van veel mensen!
Bezoek af en toe een sauna of laat jezelf eens masseren!
Een sauna is een ideale manier om je lichaam te laten zweten en gifstoffen te scheiden. Een massage biedt ook veel voordelen. De effecten en voordelen van massage kunnen zijn:
  • Stimuleren van de bloedcirculatie
  • Bevorderen van de afvoer van afvalstoffen
  • Blokkeren of vermindering van pijnprikkels
  • Ontstaan van geestelijke ontspanning, het gevoel van welbehagen
  • Ontspanning van de spieren
  • Verminderen van stress
  • Meer energie
  • Bevorderen van de spijsvertering
Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Stel realistische en haalbare doelen!
Als je besluit om te werken aan een goede vitaliteit, zorg er dan voor dat je doelen wederom realistisch en haalbaar zijn binnen de context van je leven. Zet niet 5 keer sporten op je agenda als je dit realistisch gezien maar 1 keer kunt doen. Anders levert het niet behalen van de doelstellingen je ook weer stress op.
Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Pak problemen aan!
Problemen lossen zich meestal niet vanzelf op. Neem je verantwoordelijkheid door zo veel mogelijk de kern van een probleem direct aan te pakken. Wacht er niet mee, omdat je anders daaraan blijft denken. Wat is de situatie? Welke invloed heb je erop? Welke mening heb je erover? Welk gevoel geeft dat jou? Wat wil je ermee? Wat ga je er nu aan doen? Wat word je eerste stap? Tot welk resultaat dient dit te leiden?
Als je geïnteresseerd bent om je vitaliteit zichtbaar te verbeteren en je stress te verminderen, voer dan de volgende oefening uit.
Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Tips: lees de oefening vitaliteitboost en voer de 6 tips voor ontspanning dan direct uit!
Superfood om vitaal te blijven volgens Topcoach Wout PlevierJa, ik start het 10 dagen vitaliteitprogramma! Ik committeer me de komende 10 dagen om mijn vitaliteit een boost te geven. Ik verzin 2 acties om mijn vitaliteit direct te verbeteren. Tip: neem die zaken die je een gigantische stap voorwaarts kunnen geven. Doe dan drie dingen:
  1. Zet de eerste stap naar een betere vitaliteit binnen 48 uur, dan is de kans het grootst dat je succesvol zult zijn.
  2. Activeer je omgeving door ze te vertellen dat je jouw vitaliteit gaat verbeteren en geef dan aan waarbij ze jou mogen coachen/ ondersteunen. Dit zorgt voor een omgeving die je support.
Registreer elke dag kort jouw acties van die dag en wat je opvalt. Op deze manier breng je jouw eigen vooruitgang in kaart en dit stimuleert wederom tot meer!
Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Vind je dit interessant en heb je behoefte aan praktische informatie over hoe je stress eenvoudig kunt wegzetten en verruilen voor ontspannen werken?
Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Breinpower Academie l Door Wout Plevier
Met ontspanning en inspiratie!
Wout Plevier

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
sanne
Door

sanne

op 14 Jul 2015

Hoi Wout, Via LinkedIn kwam ik op je blog. Leuk om de tips over ontspanning te lezen. Zou ik je er nog een tip over mogen geven? Het viel me op dat je ieder tussenkopje afsluit met een uitroepteken. Je tekst is sterk genoeg om ze niet nodig te hebben ;-) Succes met bloggen verder. Groetjes, een medeblogger.

Reactie plaatsen