Hoe bind je talent succesvol aan je organisatie

6 stappen naar succesvol talent aantrekken en behouden.


  • Onderscheid 5 soorten intelligenties
  • Wat kun je een talent allemaal bieden?
  • Wat vinden talenten in deze tijd belangrijk?
  • Wat is de cultuur, mindset en identiteit van je organisatie?
  • Zorg dat je promotie intern en extern klopt met je werkelijke identiteit en imago.
  • Direct aan de slag
No opt-in form has been selected

Goede bruikbare tips die je direct kunt toepassen. Ik heb hierna meteen ook het stappenplan talentontwikkeling aangevraagd. Top.

Thomas Hijl - Talentontwikkelaar VIDA XL

"Hoe kun je talenten succesvol aan je organisatie binden?" heb ik samengesteld vanaf 1997. Sinds die tijd leer ik HR managers, professionals al hoe ze talenten succesvol kunnen ontwikkelen, vooral in de dynamiek van een veranderende organisatie.


Sindsdien heb ik meer dan 71.000+ mensen getraind, gecoacht en toegesproken. Ik heb 4 boeken geschreven en ik ben herhaaldelijk als expert op televisie verschenen. Ik coach directieleden van de top 50 toonaangevende bedrijven in Nederland. Ruim 6000+ bedrijven heb ik de afgelopen 21 jaar met veel plezier bediend.


Doordat de talent-pool kleiner wordt en de vergrijzing toeneemt, inspireer ik de komende jaren samen met mijn team, een veelvoud hiervan. We willen 100.000 mensen voor 2020 op de juiste koers zetten. We doen dit via mijn SLiM! methode, vernoemd naar mijn meest recente boek SLiM!

21 jaar

Expert in talentontwikkeling

4

Boeken geschreven

7.000+

Downloads e-books

5

Televisieoptredens

Handige stappen

Simpel en doelgericht checken of je op orde bent. Daar houd ik van.

Jack Donker - MCO Wienerberger

Hoe bind je talent goed

Best moeilijk om als recruiter van Centric dit voor elkaar te krijgen. Dit helpt echt.

Carolien van de Goor - Centric

Simpel en effectief

Het ebook leest makkelijk en de tips en stappen werken echt. Leuk! Ga door.

Arjen Lemstra - BrancheEvents

6 simpele stappen om talenten te verleiden

Dit e-book bevat een 6 stappenplan waarmee je kunt checken of je organisatie op orde is of nog acties kan nemen die talenten zullen gaan aantrekken.

No opt-in form has been selected