Vermoeid en futloos?

‘Eigenlijk ben ik al moet als ik uit bed stap. En zo sleep ik me door de dag heen’.

Herken je dat? Het is een voorbeeld van Susan. Een moeder van 3 kinderen uit een familie met twee werkende ouders. Het is een van de uitspraken die we heel regelmatig horen tijdens de SLiM! workshops en trainingen. Het is een duidelijk signaal, een alarmbel die wijst op een totale overbelasting van jezelf.

Natuurlijk komt dit thema in verschillende varianten voor, die je ook zal herkennen:

- ‘Ik drink veel te veel koffie, en mijn eten is vaak een vette hap’.

- ‘Ik moet zo hard werken dat ik ’s avonds vaak als een zombie op de bank zit’.

- ‘Het weekend is veel te kort om echt weer op te laden’.

Het zijn zo maar een paar andere uitspraken die regelmatig gemaakt worden over het ontbreken van geestelijke en lichamelijke fitheid en gezondheid. Deze signalen wijzen op futloosheid en het totaal ontbreken van vitaliteit. Je zit gevangen ratrace en je hebt de energie niet meer om eruit te breken.

Het risico is in ieder geval de kans op stress en ziekte en daardoor een drastische afname van je eigen effectiviteit. Dit is het ideale recept voor het instorten van misschien het belangrijkste wat je hebt, jouw eigen lichaam en geest.

Natuurlijk wil je dat anders, het moet anders. Je weet ook dat je jezelf voor de gek houdt door te struisvogelen, uitstelgedrag te vertonen en te zeggen het vanzelf wel beter zal worden. Want dat wordt het niet.

En gelukkig kan het anders! Dus: werk aan de winkel, en wel nu!

Onze deelnemers geven vaak hele praktische en waardevolle tips:

  • zorg dat je voldoende (water) drinkt. Zet aan het begin van de dag een kan water (met ijsblokjes, mint of stukjes sinaasappel) op je bureau;
  • eet iedere dag tenminste 2 ons verse groeten en fruit;
  • neem regelmatig, zeker om de twee uur, een pauze;
  • loop voldoende, iedere dag in ieder geval 5 kilometer.

Wil je een goede strategie om vitaler te worden? Meld je hier dan alvast aan. Zet de eerste stap nu naar een vitaal leven.

Meld je hier aan>>

We sturen je dan in de nabije toekomst, precies op basis van jouw wensen, slimme tips en inspirerende ebooks toe om gemakkelijker je vitaliteit te vergroten. Hierdoor stap je binnen de kortste keren weer bruisend van energie door het leven.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Bel ons op 073-522 5656 of meld je aan voor een gesprek.

Gratis adviesgesprek >>


Boek SLiM!