Je talent mag nooit verloren gaan.

‘Ik heb het gevoel dat ik stilsta in mijn ontwikkeling. Of eigenlijk nog meer dat ik mijn talenten niet optimaal benut in mijn huidige functie’.

Herken je dat? Jack, is directeur bij een bouwbedrijf en werkt al 7 jaar niet op zijn talent. Dat kost bakken met energie en gaat ook ten koste van zijn productiviteit.

Het is een voorbeeld van een uitspraak die we heel regelmatig horen tijdens de SLiM! workshops en trainingen. Het is een duidelijk signaal, een alarmbel die wijst op een stilstand in je ontwikkeling. Niet vreemd, want maar 35% van de Nederlandse bevolking werkt op zijn talent.

Natuurlijk komt dit thema in verschillende varianten voor, die je ook zal herkennen:

- ‘Ik zie heel veel collega’s om me heen carrière maken terwijl ik vind dat ik veel meer in mijn mars heb’.

- Ik zou eigenlijk wel eens iets totaal anders, iets helemaal nieuws willen doen. Het roer om zogezegd’.

- ‘Mijn werk is eigenlijk een grote routineklus. Ik hoef me nauwelijks in te spannen om mijn doelen te behalen. Maar het daagt me niet uit en is niet inspirerend’.

Het zijn zo maar een paar voorbeelden van andere uitspraken die we vaak horen over onbenutte talenten en passies. Ze wijzen erop dat je niet op het goede levensspoor zit.

Het risico hiervan is dat je je talenten verkwanselt waardoor je je intrinsieke motivatie verliest, jezelf teleurstelt en stil komt te staan in je eigen ontwikkeling. Dat levert een heleboel frustratie op! Je komt in een negatieve spiraal en je lichaam en geest raken uitgeput. Dit is het ideale recept voor een onvervuld leven, want uiteindelijk realiseer je je eigen doelen niet.

Natuurlijk wil je dat anders, het moet anders. Je weet ook dat je jezelf voor de gek houdt door te struisvogelen, uitstelgedrag te vertonen en te zeggen het vanzelf wel beter zal worden. Want dat wordt het niet.

En gelukkig kan het anders! Dus: werk aan de winkel, en wel nu!

Onze deelnemers geven vaak hele praktische en waardevolle tips:

  • ga aan de slag met een goede coach, die je de spiegel voorhoudt en je echt uitdaagt.
  • zoek de grenzen op van je comfortzone. Want die zone is soms wel prettig, maar je staat er ook stil.
  • zoek een rolmodel en leer de strategie voor succes van je rolmodel.
  • word jezelf meer bewust van wat je energie geeft en wat energie kost, en zorg dat je de energiegevers doorontwikkelt, en de energielekken stopt.

Wil je een goede strategie om je talenten optimaal te benutten?

Meld je hier dan aan>>

We sturen je dan in de nabije toekomst, precies op basis van jouw wensen, slimme tips en inspirerende checklists toe om weer te gaan werken vanuit je talent en kwaliteiten.. Hierdoor werk je binnen de kortste keren weer bruisend van de energie en passie.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Bel ons op 073-522 5656 of meld je aan voor een gesprek.

Gratis Adviesgesprek >>

Bestel ons nieuwe boek SLiM!