Stress vreet tijd en energie

‘Ik ervaar eigenlijk continu de druk van het ‘moeten’. Een deadline halen, een probleem oplossen, teveel dingen tegelijk moeten doen’. Ik word er soms helemaal gestrest van.

Herken je dat? Vera, een event-manager, heeft hier geregeld last van. Het is een voorbeeld van een van de uitspraken die we heel regelmatig horen tijdens de SLiM! workshops en trainingen. Het is een duidelijk signaal, een alarmbel die wijst op een totale overbelasting door negatieve stress.

Natuurlijk komt dit thema in verschillende varianten voor, die je ook zal herkennen:

- ‘Ik krijg het thuis en op mijn werk gewoon niet meer georganiseerd. Er is steeds meer te doen dan ik aan kan’.

- ‘Ik stel eigenlijk te hoge eisen aan mezelf. Ik leg de lat voor mezelf te hoog’.

- ‘Mijn omgeving verwacht meer van me dan ik aan kan’.

Het zijn zo maar een paar voorbeelden van andere uitspraken die vaak gemaakt worden over stress. Ze wijzen allemaal op negatieve stress, en wel een zeer ongezonde mate van stress. Je bent feitelijk niet meer de baas over je eigen agenda en je eigen leven.

Het risico van een continu te hoge mate van stress is dat je uitvalt. Het lichaam en de geest raken in een negatieve spiraal uitgeput, en uiteindelijk ga je onderuit. Dit is het ideale recept voor het ineenstorten van misschien het belangrijkste wat er is: een leven met passie, energie en plezier.

Natuurlijk wil je dat anders, het moet anders. Je weet ook dat je jezelf voor de gek houdt door te struisvogelen, uitstelgedrag te vertonen en te zeggen het vanzelf wel beter zal worden. Want dat wordt het niet.

En gelukkig kan het anders! Dus: werk aan de winkel, en wel nu!

Onze deelnemers geven vaak hele praktische en waardevolle tips:

  • zoek uit wat het belangrijkste is dat je stress geeft. Als je dat weet kan je stapjes zetten om de oorzaak aan te passen.
  • kalmeer jezelf. Tot 10 tellen of je ademhaling reguleren in een situatie de stress oproept helpt echt.
  • neem voldoende tijd voor jezelf. Eisen die anderen aan je stellen zijn (meestal) minder belangrijk dan jouw gezondheid.
  • ga iets doen met mindfulness of yoga.

Wil je een goede strategie om om te gaan met stress? Meld je hier alvast aan.

Meld je hier aan>>

We sturen je dan in de nabije toekomst, concrete tips en inspirerende ebooks hoe je negatieve stress direct kunt elimineren en kunt omzetten in flow!


Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons op 073-522 5656 of meld je aan voor een gesprek.

Gratis adviesgesprek >>


Boek SLiM!